Vegán lepény- endometriózis diéta recept

By

Ezt a lepénykét egyszerűen imádom, szoktam a leveseim mellé tunkolósnak használni, vagy a házi készítésű kenegetős krémeimhez friss zöldségrudakkal, mindent visz. Belül puha és omlós, a szélét viszont szeretem kicsit vékonyabbra hagyni hogy ropogósra süljön. Próbáld ki te is, tuti beleszeretsz!

 

Vegán lepény édesburgonyából

 

Hozzávalók:

250 g narancs belsejű magyar batáta

500 g zabliszt (ne kísérletezz nagyon mással, néhányszor póruljártam, ehhez a recepthez ez a legjobb liszt)

20 ml sütésre alkalmas növényi olaj

1,5 kiskanál sütőpor

1 csipet frissen őrölt bors

2 csipet adalékmentes só

 

 

Így csináld:

Mosd meg, hámozd meg az édesburgonyát, vágd kisebb darabokra, nem kell egyenlő kockákra de azért nagyjából hasonlóak legyenek, és előmelegített vízben főzd puhára- ez kb. 10 perc lesz. Löttyintsd le a vizet róla, add hozzá az olajat és ess neki egy villával, jó alaposan trutyizd szét, amíg egy puha masszát nem kapsz. Ekkor jöhetnek bele a por állagú dolgok, a zabliszt, a sütőpor és a fűszerek, alaposan dolgozd össze az egészet.

Hogy ne tapadjon oda, lisztezz be egy fa vágódeszkát, és azon oszd szét a masszát 8 kisebb részre, és alakíts belőlük 8 lapos kerek lepényke formát.

Előmelegített sütőben, légkeveréses módozaton 170 fokon süsd őket sütőpapíron, hamar kész lesznek, maximum negyed óra. A vége felé már nézegesd meg néha, hogy ne piruljon túl a széle. Az illatából is érzed, ha kész, és a színe pedig finom aranybarna.

Egészségedre!

 

Endometriózis diéta kickstart – a leghatékonyabb segítség ITT