Vegán lepény- endometriózis diéta recept

Ezt a lepénykét egyszerűen imádom, szoktam a leveseim mellé tunkolósnak használni, vagy a házi készítésű kenegetős krémeimhez friss zöldségrudakkal, mindent visz. Belül puha és omlós, a szélét viszont szeretem kicsit vékonyabbra hagyni hogy ropogósra süljön. Próbáld ki te is, tuti beleszeretsz!
Vegán lepény édesburgonyából
Hozzávalók:
250 g narancs belsejű magyar batáta
500 g zabliszt (ne kísérletezz nagyon mással, néhányszor póruljártam, ehhez a recepthez ez a legjobb liszt)
20 ml sütésre alkalmas növényi olaj
1,5 kiskanál sütőpor
1 csipet frissen őrölt bors
2 csipet adalékmentes só
Így csináld:
Mosd meg, hámozd meg az édesburgonyát, vágd kisebb darabokra, nem kell egyenlő kockákra de azért nagyjából hasonlóak legyenek, és előmelegített vízben főzd puhára- ez kb. 10 perc lesz. Löttyintsd le a vizet róla, add hozzá az olajat és ess neki egy villával, jó alaposan trutyizd szét, amíg egy puha masszát nem kapsz. Ekkor jöhetnek bele a por állagú dolgok, a zabliszt, a sütőpor és a fűszerek, alaposan dolgozd össze az egészet.
Hogy ne tapadjon oda, lisztezz be egy fa vágódeszkát, és azon oszd szét a masszát 8 kisebb részre, és alakíts belőlük 8 lapos kerek lepényke formát.
Előmelegített sütőben, légkeveréses módozaton 170 fokon süsd őket sütőpapíron, hamar kész lesznek, maximum negyed óra. A vége felé már nézegesd meg néha, hogy ne piruljon túl a széle. Az illatából is érzed, ha kész, és a színe pedig finom aranybarna.
Egészségedre!
Endometriózis diéta kickstart – a leghatékonyabb segítség ITT
