Csicseriborsós köret – endometriózis diéta recept

Hozzávalók:
- 1 doboz csicseriborsó konzerv vagy előre beáztatott, megpuhult csicseriborsó
- bio, termelői bébispenótlevél 1 nagy marékkal
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 picike fej, apróra vágott vöröshagyma
- adalékmentes só, frissen őrült fekete bors, köménymag,
- 1 kezeletlen citrom leve vagy citromlé
- 1 cseppnyi olívaolaj
- díszítéshez friss petrezselyem vagy menta levelek
Így csináld:
Alaposan tisztítsd meg a spenótleveleket, vágd fel a fokhagymát aprócska darabokra, a csicseriborsót pedig, ha konzervet használtál, mosd át, szűrd le.
Hevítsd a kevéske olajat egy serpenyőben, pirítsd rajta a fokhagymát, hagymát, a köménymagot- érezni fogod, mikor jön el az ideje hozzátenni a bébispenót leveleket, mert hamar illatozni kezd a hagyma és a fűszer keveréke. Ne hagyd ott a serpenyőt, kevergesd sűrűn, és amikor sötétedni kezd a színe, “fonnyadni” az állaga, akkor csak akkor add hozzá acsicserit is. Innentől kezdve már nagyon gyors minden, nekem sokszor csak egy fél percet rottyan közösen az egész cucc, utána félrehúzom, fűszerezem- a hagyma miatt tényleg elég csak egy kis só, bors, keverd el, és legutoljára facsard rá a citrom levét. Díszítheted friss petrezselyem vagy menta levelekkel a tetejét.
Egészségedre!
TOVÁBBI finom és egészséges receptekért és endometriózis diéta kickstartodért nézz bele az Endossziéba.
