Csicseriborsós köret – endometriózis diéta recept

By

Hozzávalók:

  • 1 doboz csicseriborsó konzerv vagy előre beáztatott, megpuhult csicseriborsó
  • bio, termelői bébispenótlevél 1 nagy marékkal
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 picike fej, apróra vágott vöröshagyma
  • adalékmentes só, frissen őrült fekete bors, köménymag,
  • 1 kezeletlen citrom leve vagy citromlé
  • 1 cseppnyi olívaolaj
  • díszítéshez friss petrezselyem vagy menta levelek

 

Így csináld:

Alaposan tisztítsd meg a spenótleveleket, vágd fel a fokhagymát aprócska darabokra, a csicseriborsót pedig, ha konzervet használtál, mosd át, szűrd le.

Hevítsd a kevéske olajat egy serpenyőben, pirítsd rajta a fokhagymát, hagymát, a köménymagot- érezni fogod, mikor jön el az ideje hozzátenni a bébispenót leveleket, mert hamar illatozni kezd a hagyma és a fűszer keveréke. Ne hagyd ott a serpenyőt, kevergesd sűrűn, és amikor sötétedni kezd a színe, “fonnyadni” az állaga, akkor csak akkor add hozzá  acsicserit is. Innentől kezdve már nagyon gyors minden, nekem sokszor csak egy fél percet rottyan közösen az egész cucc, utána félrehúzom, fűszerezem- a hagyma miatt tényleg elég csak egy kis só, bors, keverd el, és legutoljára facsard rá a citrom levét. Díszítheted friss petrezselyem vagy menta levelekkel a tetejét.

Egészségedre!

TOVÁBBI finom és egészséges receptekért és endometriózis diéta kickstartodért nézz bele az Endossziéba.