Vegán pesztó az EndoBlogtól
Vegán pesztó
Amikor vegán lettem hosszú évek vegetarianizmusa után, ciki nem ciki de a pesztó volt az egyetlen dolog, ami hiányzott! Szóval kitapasztaltam a vegán verzióját, ezt endometriózis diétában is bátran fogyaszthatod.
Ha egy gyors, akár kenyérre, akár teljes őrlésű tésztra kenhető/keverhető finomság, felhasználása ugyanolyan, mint a nem vegán verziójának. Ha hiányzik a receptből a kis “darabosság”, sörélesztő pehellyel elérheted a megszokott pesztó állagot.
Finom, egészséges, könnyed, gyors és endometriózis diéta barát, igazi EndoBlogos recept.
Hozzávalók:
- 1 csokor bazsalikom
- 100 g natur dió
- 100 ml olívaolaj
- 4 kis gerezd fokhagyma
- 1 kis citrom frissen facsart leve
- csipetnyi himalájai só
- csipetenyi frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A diószemeket szárazon, zsiradék nélkül pirítsd meg egy serpenyőben. Amikor már betölti az illata a konyhádat, akkor tedd aprító gépbe, add hozzá a bazsalikomot, a fokhagymákat, két csipet sót és kb 1-2 evőkanál olajat. Addig aprítsd, amíg teljesen pépes nem lesz. Ha nehezen viszi a gép, még érdemes hozzá egy kevés folyadékot tölteni vagy egy citrom kifacsart levét. Minkét verzió nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Finom és egészséges endometriózis diéta receptek az Igazi Endometriózis Diéta Könyvekben.
Bejelentkezés online egészségpszichológiai konzultációra vagy vegán táplálkozási tanácsadásra ITT.