Sültcékla leves- endometriózis diéta recept

By

Ez a leves igazi melengető csemege, vegán, endometriózis diétába illeszthető, és az ünnepi időszakban is elkápráztathatod vele a vendégeidet.

Hozzávalók:

  • 750 g cékla
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 3 ek olívaolaj
  • 800 ml zöldségalaplé
  • adalékmentes só, frissen őrölt fekete bors,
  • 2 szál kakukkfű
  • szárított petrezselyem

 

Így csináld:

 

Melegítsd elő a sütőt 200 fokosra, süsd meg a céklát, nyugodtan hagyd őket egyben, oszd el közöttük  a fokhagymákat és a babérlevelet. Löttyints rá az olajat, fűszerezd ízlés szerint, és forgasd össze az ujjaiddal, hogy mindenhol alaposan fedje az olaj a zöldségeket. Tegyél bele egy pohárkányi vizet, és fedd le a tepsit alufóliával. Süsd puhára a céklát, a sütés akár egy órát is eltarthat.

Ha megsült a cékla, vágd le a gumók alját és tetejét, alaposan dörzsöld át, hogy a héj lejöjjön róla, ekkor már könnyedén el tudod távolítani. Ha kihűlt a cékla,  darabold fel, tedd a turmixgépbe, öntsd rá az alaplevelet, turmixold össze amíg krémes állagú nem lesz. Kóstold újra, hevítsd fel,  ha kell, fűszerezd újra, és melegen fogyaszd. Tálaláskor szórj a közepére szárított petrezselymet, jól áll neki, és dobj rá egy kakukkfü ágacskát!

Az endometriózis diéta alapeltveit, szabályait és további szuper recepteket ITT találsz az Igazi Endometriózis Diéta könyvekben.