Sültcékla leves- endometriózis diéta recept
Ez a leves igazi melengető csemege, vegán, endometriózis diétába illeszthető, és az ünnepi időszakban is elkápráztathatod vele a vendégeidet.
Hozzávalók:
- 750 g cékla
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 3 ek olívaolaj
- 800 ml zöldségalaplé
- adalékmentes só, frissen őrölt fekete bors,
- 2 szál kakukkfű
- szárított petrezselyem
Így csináld:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokosra, süsd meg a céklát, nyugodtan hagyd őket egyben, oszd el közöttük a fokhagymákat és a babérlevelet. Löttyints rá az olajat, fűszerezd ízlés szerint, és forgasd össze az ujjaiddal, hogy mindenhol alaposan fedje az olaj a zöldségeket. Tegyél bele egy pohárkányi vizet, és fedd le a tepsit alufóliával. Süsd puhára a céklát, a sütés akár egy órát is eltarthat.
Ha megsült a cékla, vágd le a gumók alját és tetejét, alaposan dörzsöld át, hogy a héj lejöjjön róla, ekkor már könnyedén el tudod távolítani. Ha kihűlt a cékla, darabold fel, tedd a turmixgépbe, öntsd rá az alaplevelet, turmixold össze amíg krémes állagú nem lesz. Kóstold újra, hevítsd fel, ha kell, fűszerezd újra, és melegen fogyaszd. Tálaláskor szórj a közepére szárított petrezselymet, jól áll neki, és dobj rá egy kakukkfü ágacskát!
Az endometriózis diéta alapeltveit, szabályait és további szuper recepteket ITT találsz az Igazi Endometriózis Diéta könyvekben.