Karanténban endometriózis diétával- recept az Endoblog.hu-tól

By

Banánkenyér mogyoróvajjal

 

 

Ez a recept akár a karantén idején is kapóra jöhet, mert olyan alapanyagokból készül, ami hosszú ideig eláll.

Hozzávalók:

 

  • 150 g gluténmentes lisztkeverék
  • 100 g rizsliszt
  • 5 kisebb, érett banán, nem baj az sem, ha barnul már kicsit
  • 135 ml édesítetlen, natúr mandulatej vagy kókusztej
  • 2 ek kókuszolaj
  • mogyoróvaj 120 g cukormentes , “crunchy”
  • őrölt fahéj 2 csipet
  • 90 g aprózott földimogyoró
  • 1,5 tasak sütőpor
  • vaniliás xilit 1 csipet

 

Így csináld:

 

Melegítsd elő a sütőt légkeveréses üzemmódban 180 fokosra. Bélelj ki egy banánkenyér formájú sütőformát sütőpapírral.

A lisztet és a sütőport tedd egy magas falú tálba, egy másik tálba pedig tedd  a banánt, a növényi tejet, a xilitet, a  mogyoróvajat, az olajat, és a fahéjat is. Botmixerrel kutyuld addig, amíg tészta állagú nem lesz. Ezután öntsd ezt a liszthez, és keverd, forgasd össze finoman. Ha kész, a tésztát tedd a sütőformába, és egyenletesen dolgozd el benne.

 

Tegyél bőven mogyorót a tetejére! Nagyjából 30-40 perc alatt van kész, ellenőrizd a fémtűvel vagy villával. Még a formában hagyd kihűlni, csak utána tálald!

 

A sütés, főzés szuper családi program is lehet, próbáljátok ki együtt.

Egészségetekre!

 

Átállás az endometriózis diétára könnyedén az EndoMappa segítségével ITT