Karanténban endometriózis diétával- recept az Endoblog.hu-tól

Banánkenyér mogyoróvajjal
Ez a recept akár a karantén idején is kapóra jöhet, mert olyan alapanyagokból készül, ami hosszú ideig eláll.
Hozzávalók:
- 150 g gluténmentes lisztkeverék
- 100 g rizsliszt
- 5 kisebb, érett banán, nem baj az sem, ha barnul már kicsit
- 135 ml édesítetlen, natúr mandulatej vagy kókusztej
- 2 ek kókuszolaj
- mogyoróvaj 120 g cukormentes , “crunchy”
- őrölt fahéj 2 csipet
- 90 g aprózott földimogyoró
- 1,5 tasak sütőpor
- vaniliás xilit 1 csipet
Így csináld:
Melegítsd elő a sütőt légkeveréses üzemmódban 180 fokosra. Bélelj ki egy banánkenyér formájú sütőformát sütőpapírral.
A lisztet és a sütőport tedd egy magas falú tálba, egy másik tálba pedig tedd a banánt, a növényi tejet, a xilitet, a mogyoróvajat, az olajat, és a fahéjat is. Botmixerrel kutyuld addig, amíg tészta állagú nem lesz. Ezután öntsd ezt a liszthez, és keverd, forgasd össze finoman. Ha kész, a tésztát tedd a sütőformába, és egyenletesen dolgozd el benne.
Tegyél bőven mogyorót a tetejére! Nagyjából 30-40 perc alatt van kész, ellenőrizd a fémtűvel vagy villával. Még a formában hagyd kihűlni, csak utána tálald!
A sütés, főzés szuper családi program is lehet, próbáljátok ki együtt.
Egészségetekre!
Átállás az endometriózis diétára könnyedén az EndoMappa segítségével ITT
