Nyers vegán céklasaláta – hosszan elálló alapanyagokból egészséges étel

By

 

Nyers vegán céklasaláta

 

Ezt a karantén időszaka alatt is meg tudod csinálni, mert hosszan elálló alapanyagokból készült. Ilyenkor különösen fontos, hogy szervezetünket ellássuk vitaminokkal, a nyers ételek ebben segítenek neked.  Legújabb recepted a

 

Nyers céklasaláta

 

 

  • 4 ek natúr, sótlan  napraforgómag
  • 1 ek natúr fenyőmag
  • 350g cékla
  • 2 db puha húsú alma
  • 1 citrom facsart leve vagy citromlé
  • 3 ek növényi olaj
  • 2 csipet adalékmentes só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • krémes balzsamecet (nekem a meggyessel ízlik a legjobban)

Elkészítés

Egy serpenyőben hevíts nagyon kevés olívaolajat, a napraforgómagot és a fenyőmagot enyhén pirítsd meg.  A céklát zöldséghámozóval hámozd meg.  Egy nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, majd jöhet az alma is, reszeld le és keverd össze a céklával, add hozzá a napraforgómagot.   Az így elkészült salátádra csorgass citromlevet, ízesítsd sóval, borssal, és löttyints rá a krémes balzsamecetet.

Ennyi az egész, finom és egészséges, igazi vitaminbomba, sokáig elálló alapanyagokból.

Ha szeretnéd az endometriózis diétádat megérteni, rendszerbe foglalni, és ahhoz is tippet kapni, hogy ezúttal tényleg sikerüljön, itt találod az Igazi Endometriózis Diéta könyveimet, ami mindebben segítségedre lesz.

 

Bejelentkezés személyre szabott online táplálkozási tanácsadásra ITT