Endometriózis diéta és időbeosztás- Meal prep 1. A meal prep áldásos hatásai az egészségedre, a környezetedre és a pénztárcádra

By

A diéta, a tervezés, a változtatás sokak életét megnehezíti, és sajnos sokakat el is tántorít a kezdeti macera az egészséges táplálkozástól. Talán te is sokszor nekifutottál már, nagy elhatározásokkal, reményekkel, aztán csalódtál, és most félsz az újabb kudarctól.

Az egészséges táplálkozásnak azonban nem kell időrablónak és macerásnak lennie! Mehet olajozottan, szervezetten, könnyedén, belesimulva a mindennapjaidba. Hiszen az táplálkozás van érted, nem fordítva!

A techinka, amit most bemutatok, nekem rengeteget segített és adott.  Már előtte is tudatos voltam, és odafigyeltem a táplálkozásomra, de a meal preppel úgy érzem, végre minden tekintetben megtaláltam az Igazit:-) Elmondom, miért.

A meal prep lényege a tervezés és az előfőzés. Egy kis előkészüléssel határozottan megkönnyítheted a hétköznapjaidat, hiszen gyors, finom, egészséges, saját készítésű ételek kerülnek az asztalodra minden nap.  Érdemes tehát leülni és előre megtervezi a következő 7 nap étrendjét, – ez nálam egy jóleső kis szeánsz minden hétvégén- ugyan akár egy órát is igénybe vehet, de utána viszont egyetlen alkalommal sem kell ad hoc azon lamentálnod, most hirtelen mit is egyél, hova kapjál- csak benyúlsz a hűtőbe a napi egészséges fogásodért, és kész.

Egy hosszú nap végén ez elképesztően nagy segítséget jelent.A meal-preppel kordában tartható a nassolás is, hiszen nem ugarsz be a közértbe, sarki kisboltba, munkahely melletti kávézóba sütikézni, ugyanis az előre elkészített dobozokban minden megvan, amire szükséged lehet. Mivel alapos tervezés előzte meg a menüt, tudod jól, hogy arra és annyira van szükséged, amit a dobozod rejt- ez hihetetlen nagy motivációt ad a nassolás és zugevés elkerüléséhez.

 

Talán megijeszt, hogy hogyan tudod megtervezni az egy heti menüdet egy ültő helyedben, de megnyugtatlak, ez csak addig tűnik nagy falatnak, amíg bele nem vágsz, aztán pillanatok alatt rááll az agyad, ráadásul letölthető ajándék e-bookommal és is segítek neked a kezdeti nehézségek leküzdésében.

Meg fogsz lepődni, hogy az soknak tűnő a heti egy óra menütervezés a mindennapok szintjén milyen hihetetlenül sok időt meg fog takarítani neked.

Csak egyszer mész bevásárolni a héten, nincs beugrálás a boltba  hazafelé a munkából minden áldott nap, nincs hezitálás és hűtőajtónyitogatás minden este, hogy mi legyen a vacsora és milyen hozzávaló hiányzik éppen… Meal-prep előtt én sokáig rendeltem az ételt hétköznapokon.

Egy ideig praktikusnak találtam és elégedett is voltam, hiszen sok vegán, bio alapanyagokkal dolgozó cég is szállít már házhoz Budapesten- de aztán engem is elért az ökotudatosság szele, és nagyon rosszul esett minden áldott nap kidobnom annyi műanyag zacskót és papírdobozt, smoothies palackot… ez nyilván nem mehetett így tovább.

A saját ételhordó használatára mindenhol elutasító választ kaptam, így kénytelen voltam elköszönni ettől a megoldástól.  Most már jó ideje inkább magam készítem a napi menüt, és ez egy újabb nagy érv a meal prep mellett: környezetbarát. A 7 műanyag dobozkát minden héten újra és újra használom, így egyáltalán nem termelek szemetet, ami nagyon felszabadító érzés.

Az étkezés előkészítése segít spórolni is, és csökkenti a személyes élelmiszer-pazarlást. Csakis azt vásárolod meg, amit aztán tényleg meg is eszel, sokkal kevesebb élelmiszert dobsz ​​ki. Ez szintén fontos a környezetvédelem szempontjából, és hozzájárul a költségvetésed optimalizálásához is. 

Egészséges, időtakarékos, finom és bőséges, örömteli kajálásokat kívánok!

Bejelentkezés konzultációra ITT

Ajándék e-book-ért a ITT tudsz jelentkezni

A Meal Prepről az Endossziéban tanítok még többet, illetve további, praktikus információkkal teli részeit és tananyagai online program formájában találjátok meg ITT!