Buddha tál karfiollal

Itt a legújabb mennyei recept az EndoBlogtól!
Buddha tál karfiollal
Hozzávalók:
- olívaolaj
- kevés kókuszzsír
- egy kis fej lilahagyma
- 1 nagy csokor fodros kel, szára nélkül
- adalékmentes só, őrölt bors, őrölt kömény
- őrölt kurkuma, garam masala
- fahéj
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 kisbb édesburgonya, sárga húsú
- 1 konzerv csicseriborsó, bio
- konzerv kukorica
- cékla vagy lilakáposzta (elhagyható)
- szezámmag
- friss menta
Az öntethez:
- tahini
- juharszirup
- egy lime frissen facsart leve
Így csináld:
Melegítsd elő a sütőt légkeverésesben módban 180 fokosra. Mosd meg a zöldségeket, a karfiolt szedd rózsáira, a kel vastag szárát vágd le, vágd kis hasábokra az édesburgonyát. Az édesburgonyát és a karfiolrózsákat és a megpucolt, feldarabolt céklát hempergesd meg az olívaolajban, sózd, borsozd, és süsd elő a sütőben egy negyed órácskát.
Ezután forgasd át a zöldségeket, és mehet vissza még öt-hat percre a sütőbe.
Ekkor vedd le a hőfokozatot 140 fokosra, és add hozzájuk a fodros kelt és a hagymát, löttyints rá egy kevéske olívaolajat, fűszerezd sóval, borssal.
Innentől kezdve gyakran csekkold, mert nagyjából 8-10 perc alatt készen is van. Vedd ki a tepsit, és rakd félre, amíg megcsinálod a többit.
Egy serpenyőben hevítsd fel a kevéske kókuszzsírt, tedd bele a csicseriborsót és az összes fűszert, majd alaposan kutyuld össze, hogy egyenletesen fedje a csicserit. Amikor megcsapja az orrodat a mennyei illat, és a borsószemek szép barnára pirultak, mehet ez is félre.
Az öntet következik, egy nagyobb tálban az összes hozzávalót keverd össze, ha túl sűrű, adhatsz hozzá egy kevéske vizet.
Most jön a művészet, az , ahogyan a tálon elrendezed a zöldségeket.
A sült zöldség, a csicseri és a fodros kel nagyjából egyenlő arányban legyen jelen a tálon. Tegyél rá átöblített, megszárított kukoricaszemeket színesítésnek, vagy, ha nem használtál céklát, csempéssz a kompozíciódba egy kis lilát nyers lila káposztával.
Locsolj a tálra az öntetből, szórj rá szezámmagot és díszítsd friss mentával.
Egészségedre, jó étvágyat!
Endometriózis diéta dosszié ITT
