Karácsonyi endometriózis diétás receptek: Sült gesztenye
Így készíts finom, puha, omlós, illatos sült gesztenyét otthon!
Sült Gesztenye
Hozzávalók a tökéletes sült gesztenyéhez:
- jó minőségű szelídgesztenye
- egy lábas tiszta víz
Így készítsd el a legfinomabb sült gesztenyét:
Vagdosd be a gesztenyék tetejét kereszt alakban úgy, hogy a felső kemény réteget és még egy picikét alatta, a világosabb színű réteget is átvágd. Igazából a vágás mélysége lényeg, ügyelni kell rá, hogy a gesztenye húsába már ne vágj bele. Válassz a művelethez szép, egészséges, kemény gesztenyéket.
Melegítsd elő a sütőt, de mielőtt bekapcsolnád, tegyél egy jókora tál forró vizet az aljára. A keletkező gőz miatt a gesztenyéd ne száradjon ki, héját könnyebben le tudd szedni.
Tedd a gesztenyéket a vágott felükkel felfele egy tepsibe, majd süsd őket nagyjából fél óráig. Onnan tudod, hogy kész, hogy illatos lesz, illetve a gesztenye héja kissé szétnyílik és a sült gesztenye közepe is átsült. Használhatsz olyan kis vékony hosszú tűt (konyhai próba b@zb@sznak szoktam hívni, valójában a neve hústű), hogy kipróbáld, de a legjobb megkóstolni.
Ennyire egyszerű az egész!
Jó étvágyat!
Iratkozz fel blogértesítőnkre az ajándék heti endometriózis diéta receptekért, kedvezményekért, játékokért, legkisebb kutatási eredményekért ITT!
Láttad már a Stresszmentes Karácsony Endometriózissal is című kiskönyvemet? Imádni fogod! Most ajándék letölthető tervezőkkel és e-bookkal!