Karácsonyi endometriózis diétás receptek: Sült gesztenye

By

Így készíts finom, puha, omlós, illatos sült gesztenyét otthon!

 

Sült Gesztenye

 

Hozzávalók a tökéletes sült gesztenyéhez:

  • jó minőségű szelídgesztenye
  • egy lábas tiszta víz

 

Így készítsd el a legfinomabb sült gesztenyét:

Vagdosd be a  gesztenyék tetejét kereszt alakban úgy, hogy a felső kemény réteget és még egy picikét alatta, a világosabb színű réteget is átvágd. Igazából a vágás mélysége  lényeg, ügyelni kell rá, hogy a gesztenye húsába már ne vágj bele. Válassz a művelethez szép, egészséges, kemény gesztenyéket.

Melegítsd elő a sütőt, de mielőtt bekapcsolnád,  tegyél egy jókora tál forró vizet az aljára. A keletkező gőz miatt a gesztenyéd ne száradjon ki,  héját könnyebben le tudd szedni.

Tedd a gesztenyéket a vágott felükkel felfele egy tepsibe, majd süsd őket nagyjából fél óráig.  Onnan tudod, hogy  kész, hogy illatos lesz, illetve a gesztenye héja kissé szétnyílik és a sült gesztenye közepe is átsült. Használhatsz olyan kis vékony hosszú tűt (konyhai próba b@zb@sznak szoktam hívni, valójában a neve hústű), hogy kipróbáld, de a legjobb megkóstolni.

Ennyire egyszerű az egész!

Jó étvágyat!

Iratkozz fel blogértesítőnkre az ajándék heti endometriózis diéta receptekért, kedvezményekért, játékokért, legkisebb kutatási eredményekért ITT!

Láttad már a Stresszmentes Karácsony Endometriózissal is című kiskönyvemet? Imádni fogod! Most ajándék letölthető tervezőkkel és e-bookkal!