Nyers vegán “sajttorta” recept az EndoBlog.hu-tól

By

Nyers vegán “sajttorta”

 

Hozzávalók a sajtkrémhez:

 

  • 2 csésze nyers, natúr kesudió beáztatva
  • ½ csésze bio almaszósz
  • 3 ek  kókuszolaj
  • 1 csepp agavé- vagy rizsszirup
  • 2 ek frissen facsart citromlé, ha lehet, kezeletlen citromból
  • ½ tk. vanília kivonat
  • 2 tk. fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék

 

 Hozzávalók az alaphoz:

 

  • ½ csésze kimagozott datolya
  • ½ csésze mandula
  • 1. 1/2  tk. fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
  • ¼ tk.  vanília kivonat
  • 2 -4 ek. szénsavmentes ásványvíz

 

Hozzávalók A díszítéshez:

 

  • 1-2 levél friss menta
  • 1-2 szem ribizli és áfonya
  • cukormentes étcsokoládé (elhagyható)

 

 

Így készítsd el:

 

Az előre beáztatott kesudió már elég puha, így az összes krém-hozzávalóval egyetemben leturmixozhatod egy jó minőségű gépben.

Ezután jöhet minden tészta-hozzávaló, szintén turmixod össze. Itt valószínűleg kell majd kicsit játszani azzal, hogy pontosan mennyi ásványvizet adsz hozzá, figyeld az  állagát, ne legyen túl ragacsos, sem pedig túl száraz. Ha megfelelő az állaga, akkor mehet egy tortaforma aljába, nyomkodd bele jó alaposan. Ha kész, mehet rá a krém is. A tortát legalább 8-10 órára tedd a hűtőbe, hogy jól megszilárduljon.

Tálalás előtt díszítsd fel mentalevéllel és bogyós gyümölcsökkel, esetleg olvassz rá egy leheletnyi cukormentes étcsokoládét.

Jó étvágyat!

 

A legjobb indulás az igazi endometriózis diétába az új, végre digitális formában  elérhető EndoMappa.