Endometriózis diétás céklakrémleves – vegán
A nagypapám kertjéből kaptam néhány hatalmas céklát. Az elő nap sült céklát készítettem édesburgonyával – recept az EndoBlogon- a második nap céklás-édesburgonyás salátát, a harmadik napra is maradt még, ebből lett ez a finom és egészséges céklaleves.
Vegán céklaleves
Hozzávalók:
- 2-3 nagy alma
- 2-3 közepes cékla
- 5 evőkanál növényi tejföl pl: kesutejföl , szükség esetén zabtejszín/rizstejszín (Ne használj dobozos növényi tejfölt, tudom, szuper lenne, mert végre lehet ezt is kapni nálunk is itthon, de láttad már az összetevőlistáját? Hagyd a zöld dobozkát, készíts te magad kesutejfölt, vagy ha maradnál a doboznál, édesítetlen növényi (rizs- vagy zab) tejszínt alkalmazz!
- adalékmentes só két csipet
- őrölt fekete bors
- szerecsendió ízlés szerint
- 1-1,5 liter tiszta, szűrt víz
Így csináld:
A nyers céklákat és az almákat mosd meg, hámozd meg, kockázd fel. Tedd egy hőálló edénybe, majd annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, tedd fel főni, amíg a cékla teljesen megpuhul. Fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal, szerecsendióval. Ha megpuhult a cékla, hagyd egy kicsit hűlni a levest- ez azért fontos, hogy szépen elsimuljon benne a növényi tejszín. Ekkor löttyintsd hozzá a kesutejfölt, és botmixerrel turmixold olyan állagúra amilyennek te szereted- én szoktam hagyni benne apró kis harapnivaló darabkákat.
Kidolgozott növényi alapú étrend-minta és bevásárlólista ajándékba- iratkozz fel az EndoMailre és már a tiéd is!
Endometriózis diéta könyvek ITT