Endometriózis diétás céklakrémleves – vegán

By

A nagypapám kertjéből kaptam néhány hatalmas céklát. Az elő nap sült céklát készítettem édesburgonyával – recept az EndoBlogon- a második nap céklás-édesburgonyás salátát, a harmadik napra is maradt még, ebből lett ez a finom és egészséges céklaleves.

 

Vegán céklaleves

Hozzávalók:

  • 2-3 nagy alma
  • 2-3 közepes cékla
  • 5 evőkanál növényi tejföl pl: kesutejföl , szükség esetén zabtejszín/rizstejszín   (Ne használj dobozos növényi tejfölt, tudom, szuper lenne, mert végre lehet ezt is kapni nálunk is itthon, de láttad már az összetevőlistáját? Hagyd a zöld dobozkát, készíts te magad kesutejfölt, vagy ha maradnál a doboznál, édesítetlen növényi (rizs- vagy zab) tejszínt alkalmazz!
  • adalékmentes só két csipet
  • őrölt fekete bors
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 1-1,5 liter tiszta, szűrt víz

 

Így csináld:

A nyers céklákat és az almákat mosd meg, hámozd meg, kockázd fel.  Tedd egy hőálló edénybe, majd annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, tedd fel főni, amíg a cékla teljesen megpuhul. Fűszerezd ízlésed szerint sóval, borssal,  szerecsendióval. Ha megpuhult a cékla, hagyd egy kicsit hűlni a levest- ez azért fontos, hogy szépen elsimuljon benne a növényi tejszín. Ekkor löttyintsd hozzá a kesutejfölt, és botmixerrel turmixold olyan állagúra amilyennek te szereted- én szoktam hagyni benne apró kis harapnivaló darabkákat.

 

Kidolgozott növényi alapú étrend-minta és bevásárlólista  ajándékba- iratkozz fel az EndoMailre és már a tiéd is! 

Endometriózis diéta könyvek ITT