Édesburgonya-zöldségfasírt

By

Egészséges, gyors és finom, igazi EndoBlogos recept!:-)

Hozzávalók:

  • 3 kisebb édesburgonya
  • 5 dkg hajdinaliszt
  • fél konzerv csicseriborsó
  • egy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • szárított zöldfűszerek, petrezselyem, medvehagyma ha szezonja van
  • egy citrom frissen facsart leve
  • szezámmag, római kömény
  • két csipetnyi adalékmentes só

Elkészítése:

Mosd meg az édesburgonyákat, melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Puhulásig süsd az édesburit  asütőben, időnként piszteröld meg egy villával, hogy tuti legyen. Kb. fél óra után elkezdenek megpuhulni, ekkor már könnyebb leszedni a héjukat.

Tedd őket egy mély, öblös tálba, villával nyomkodd szét őket. Add hozzá a csicseriborsót, a lisztet, a hagymák, fokhagymát, fűszereket, citrom levét. Pürésítsd tovább botmixereddel, aztán vizezd be a kezed, és formázz a kapott masszából apróbb golyócskákat. Nyomkodd össze laposabbra, szórd meg szezámmaggal, és süsd őket 180 fokos sütőben maximum 20 percig, a színét figyeld, árulkodó.

 

További finom, gyors endódiétás tippek és receptek az Igazi endometriózis Diéta könyvben!