Édesburgonya-zöldségfasírt
Egészséges, gyors és finom, igazi EndoBlogos recept!:-)
Hozzávalók:
- 3 kisebb édesburgonya
- 5 dkg hajdinaliszt
- fél konzerv csicseriborsó
- egy vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- szárított zöldfűszerek, petrezselyem, medvehagyma ha szezonja van
- egy citrom frissen facsart leve
- szezámmag, római kömény
- két csipetnyi adalékmentes só
Elkészítése:
Mosd meg az édesburgonyákat, melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Puhulásig süsd az édesburit asütőben, időnként piszteröld meg egy villával, hogy tuti legyen. Kb. fél óra után elkezdenek megpuhulni, ekkor már könnyebb leszedni a héjukat.
Tedd őket egy mély, öblös tálba, villával nyomkodd szét őket. Add hozzá a csicseriborsót, a lisztet, a hagymák, fokhagymát, fűszereket, citrom levét. Pürésítsd tovább botmixereddel, aztán vizezd be a kezed, és formázz a kapott masszából apróbb golyócskákat. Nyomkodd össze laposabbra, szórd meg szezámmaggal, és süsd őket 180 fokos sütőben maximum 20 percig, a színét figyeld, árulkodó.
További finom, gyors endódiétás tippek és receptek az Igazi endometriózis Diéta könyvben!