Vegán “Raffaello”
Hát ez volt az én gyerekkorom nagy kedvence, emlékszem, be tudtam verni belőle egy ültő helyemben egy teljes nagy dobozzal akár. Ez természetesen egy endometriózis diétába már jóindulattal sem férne bele, de mi itt az EndoBlognál nem szertejük a lemondásokat. Ez a recept vegán, növényi alapú, és időről-időre megengedheted magadnak a legszigorúbb endó diétában is:-) Abszolút idézi AZT az ízt, gyerekkoromból:-)
Hozzávalók
- 4 ek kókuszkrém (sűrű, édesítetlen, fém dobozos)
- 10 ek kókuszreszelék (6 bele, 4 hempergetéshez)
- 2 csipet vaníliaőrlemény
- 2 csipet nyírfacukor
- 1,5 ek agavészirup
- natúr mandula hántolt, 4 kis marékkal
- ha krémesebbre akarod: 10-12 szem natúr kesudió (opcionális)
Így készítsd el:
Aprítóban vagy egy jó minőségű turmixgépben akár törd porrá a mandulát, tegyél bele kókuszreszeléket is, és jók keverd össze.
Ezután öntsd egy tálba, jöhet bele a nyírfacukor/eritrit, a vanília őrlemény, a kókuszkrém és az agavészirup.
Nagyon alaposan trutyizd össze, és egy jó órát hagyd állni a masszát. Ekkor enyhén vizes kézzel gyúrj golyócskákat , a közepébe nyomj egy-egy mandulát, és fürdesd meg őket a maradék kókuszreszelékben.
További finom, gyors, egészséges receptek és RENSZER endó diétához ITT