Vegán pásztor pite

By Leave a comment

Megszokott módon ismét egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, egészséges és mennyeien finom fogás receptjét hoztam el nektek. Akár az ünnepi asztalra is kerülhet, mindenkinek ízleni fog!

Vegán Pásztor Pite

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 1 kis ebb édesburgonya
  • 60 ml natúr rizstej
  • adalékmentes só egy csipet
  • frissen őrölt fekete bors
  • egy kis fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 80 g gomba
  • 3 paradicsom
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 10 g növényi sajt
  • 1 kis marék bébispenót levél
  • 230 g lencse
  • sómentes bio vegeta

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokosra, egy fúj olajspay-vel egy kis olajat a tepsire. A pép elkészítéséhez hevítsd egy lábasban tiszta vizet, főzd meg az édesburgonyát közepes lángon kb. 10 perc kell neki. Szárogsd meg és helyezd a burgonyát egy meleg serpenyőbe. Kis lángon melegítsd kb. fél percig amíg a felesleges nedvesség elpárolog.

Ezután egy turmixgéppel pürésítsd a burgonyát, add hozzá a rizstejet fokozatosan, és a sót, borsot. Tedd ezután egy lábasba és fedd le alufóliával.

Melegítsd olajat egy seprenyőben, a felaprított hagymát, fokhagymát pirítsd üvegesre. Ezután add hozzá a felaprózott répát, gombát, és 4-5 percig főzd. Fűszerezd kakukkfűvel, add hozzá a paradicsomot, a lencsét és a bio vegetát, főzd tovább 2-3 percig. Ha kell, utánsózhatod, borsozhatod. Helyezd ezt a lencsés keveréket egy előkészített jénai tálba és a tetejére fektesd rá, símítsd el a burgonyát. Szórj rá reszelt vagy apróra vágott növényi sajtot.

Süsd a sütőben 25-30 percig amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tálald bébispenótlevelekkel!

Egészségedre, jó étvágyat!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.