Vegán pásztor pite

By

Megszokott módon ismét egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, egészséges és mennyeien finom fogás receptjét hoztam el nektek. Akár az ünnepi asztalra is kerülhet, mindenkinek ízleni fog!

Vegán Pásztor Pite

Hozzávalók:

  • olívaolaj
  • 1 kis ebb édesburgonya
  • 60 ml natúr rizstej
  • adalékmentes só egy csipet
  • frissen őrölt fekete bors
  • egy kis fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 80 g gomba
  • 3 paradicsom
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 10 g növényi sajt
  • 1 kis marék bébispenót levél
  • 230 g lencse
  • sómentes bio vegeta

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 190 fokosra, egy fúj olajspay-vel egy kis olajat a tepsire. A pép elkészítéséhez hevítsd egy lábasban tiszta vizet, főzd meg az édesburgonyát közepes lángon kb. 10 perc kell neki. Szárogsd meg és helyezd a burgonyát egy meleg serpenyőbe. Kis lángon melegítsd kb. fél percig amíg a felesleges nedvesség elpárolog.

Ezután egy turmixgéppel pürésítsd a burgonyát, add hozzá a rizstejet fokozatosan, és a sót, borsot. Tedd ezután egy lábasba és fedd le alufóliával.

Melegítsd olajat egy seprenyőben, a felaprított hagymát, fokhagymát pirítsd üvegesre. Ezután add hozzá a felaprózott répát, gombát, és 4-5 percig főzd. Fűszerezd kakukkfűvel, add hozzá a paradicsomot, a lencsét és a bio vegetát, főzd tovább 2-3 percig. Ha kell, utánsózhatod, borsozhatod. Helyezd ezt a lencsés keveréket egy előkészített jénai tálba és a tetejére fektesd rá, símítsd el a burgonyát. Szórj rá reszelt vagy apróra vágott növényi sajtot.

Süsd a sütőben 25-30 percig amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tálald bébispenótlevelekkel!

Egészségedre, jó étvágyat!