Ünnepi diós falafel áfonyaszósszal

By

Ünnepi diós falafel édes áfonyaszósszal

Hozzávalók a falafelhez:

  • 4 csészényi csicseriborsó (konzerv vagy beáztatott)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 csipet adalékmentes só
  • 1 kevés petrezselyem, levelekre tépve
  • 1/2 csésze natúr dió, enyhén darabosra őrölve
  • 1 teákskanál teljes őrlésű liszt vagy magliszt
  • őrölt fekete bors 1 csipet

 

Hozzávalók a Vörösáfonyás szószhoz:

  • 1 csésze friss vörösáfonya
  • 2 kisebb, érett körte, apróra darabolva
  • 1 teáskanál nyírfacukor
  • 2 csésze mentes ásványvíz

 

Így készítsd el a falafelt és a szószt:

 

  • Turmixold össze a puha csicseriborsót a petrezselyemmel, a fűszerekkel, és a fokhagymával, kutyuld masszává.
  • Tedd egy magas falú edénybe és add hozzá a  darabolt diót, néhány levél petrezselymet, ha szükséges, még egy kis sót, borsot, és egy kiskanál maglisztet.
  • Ebből a mennyiségből 12-14 golyócskát tudsz formázni. Nedvesítsd a kezed mielőtt a masszához érsz!
  • Tedd félre a golyókat, jöhet a finom áfonyás szósz!  Tedd az összes hozzávalót egy hőálló edénybe és főzd alacsony lángon tíz-tizenkét percig! Az állaga lekvár-szerű lesz. Amikor kész, akkor tedd a turmixba és kutyulj rajta egyet, hogy sima, krémes állagú legyen.
  • Hevíts egy kevés olajat serpenyőben, és süsd a falafel golyókat aranybarnára, illatosra! Kívül ropogós, belül omlós legyen, ehhez bizony ott kell maradni a tűzhely mellett és folyamatosan csekkolni, forgatgatni óvatosan.
  • A falafelt melegen, a szószt hidegen tálald, mennyeien kiegészítik egymást!

A legtutibb karácsonyi segítség endometriózis diétához is: Stresszmentes Karácsony WorkBook az EndoBlogtól! 

Most ajándék Hogyan lesz ebből így ünnep című e-bookkal , praktikus tippekkel, hogyan hozd ki a legjobbat az ünnepekből koronavírus idején, karácsonyra

és ajándék gyönyörű, letölthető karácsonyi tervezőkkel!