Ünnepi diós falafel áfonyaszósszal
Ünnepi diós falafel édes áfonyaszósszal
Hozzávalók a falafelhez:
- 4 csészényi csicseriborsó (konzerv vagy beáztatott)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet őrölt kömény
- 2 csipet adalékmentes só
- 1 kevés petrezselyem, levelekre tépve
- 1/2 csésze natúr dió, enyhén darabosra őrölve
- 1 teákskanál teljes őrlésű liszt vagy magliszt
- őrölt fekete bors 1 csipet
Hozzávalók a Vörösáfonyás szószhoz:
- 1 csésze friss vörösáfonya
- 2 kisebb, érett körte, apróra darabolva
- 1 teáskanál nyírfacukor
- 2 csésze mentes ásványvíz
Így készítsd el a falafelt és a szószt:
- Turmixold össze a puha csicseriborsót a petrezselyemmel, a fűszerekkel, és a fokhagymával, kutyuld masszává.
- Tedd egy magas falú edénybe és add hozzá a darabolt diót, néhány levél petrezselymet, ha szükséges, még egy kis sót, borsot, és egy kiskanál maglisztet.
- Ebből a mennyiségből 12-14 golyócskát tudsz formázni. Nedvesítsd a kezed mielőtt a masszához érsz!
- Tedd félre a golyókat, jöhet a finom áfonyás szósz! Tedd az összes hozzávalót egy hőálló edénybe és főzd alacsony lángon tíz-tizenkét percig! Az állaga lekvár-szerű lesz. Amikor kész, akkor tedd a turmixba és kutyulj rajta egyet, hogy sima, krémes állagú legyen.
- Hevíts egy kevés olajat serpenyőben, és süsd a falafel golyókat aranybarnára, illatosra! Kívül ropogós, belül omlós legyen, ehhez bizony ott kell maradni a tűzhely mellett és folyamatosan csekkolni, forgatgatni óvatosan.
- A falafelt melegen, a szószt hidegen tálald, mennyeien kiegészítik egymást!
A legtutibb karácsonyi segítség endometriózis diétához is: Stresszmentes Karácsony WorkBook az EndoBlogtól!
Most ajándék Hogyan lesz ebből így ünnep című e-bookkal , praktikus tippekkel, hogyan hozd ki a legjobbat az ünnepekből koronavírus idején, karácsonyra
és ajándék gyönyörű, letölthető karácsonyi tervezőkkel!