Tahinis édesburgonya hasábok
Megafinom, és végtelenül egyszerű ez a fogás. Nálunk köretként salátához, vagy magában nassolnivalónak fut a legjobban egy baráti társasjátékozás mellé. Ha sokan vagytok, módosítsd a hozzávalókat igény szerint, a lenti recept 3 főnek bőségesen elegendő.
Hozzávalók:
- 3 kisebb édesburgonya
- friss snidling apróra vágva
- adalékmentes só, frissen őrölt fekete bors
- ha szereted a csípőset: egy kis chili felaprózva
Az öntethez:
- 4 ek tahini
- 1 nagy vagy 2 kisebb citrom frissen facsart leve
- 2 ek olívaolaj
- adalékmentes só
Így készítsd el:
Először is melegítsd elő a sütőt 220 fokosra légkeveréses üzemmódban. Mosd meg, pucold meg az édesburgonyát, vagdosd hasábokra, amelyek nagyjából legyenek egyformák. Tedd egy tepsibe, locsold meg az olajjal, fűszerezd sóval, borssal, majd süsd puhára időnkénti ellenőrizgetés mellett. Belül ekkor puha, kívülről aranyszínű. Amikor kiveszed, még rázogasd meg a tepsit vagy mozgasd meg a burgonyát, hogy kapjon egy kicsit az olívaolajból. Tedd félre.
Csináld meg az öntetet! Nagyon egyszerű, csak tedd az összes egy nagy tálba és kutyuld el, aztán öntsd óvatosan az édesburgonyára, hogy mindenhova jusson egy kevés. Ezután simán akár ollóval ahogy én szoktam, vagdosd rá a snidlinget a díszítéshez, ha kell még jöhet rá egy csipet só, és kész is vagy.
Egészségedre!
Nézd meg újdonságunkat, az Endossziét, hatalmas segítség egy mappányi helyen!