Saláta estére avokádóval

By

A csupa leveles zöldségből álló saláták hiába vannak tele vitaminokkal és laktató rostokkal, azért sok minden hiányzik belőlük. Jómagam vegán vagyok tehát nem mondhatjuk, hogy ne szeretém a salátát, de az, hogy csak zöldet egyek, nem lakat jól és nem okoz akkora örömet, mint egy finomságokkal jól megpakolt gyönyörű, komplett saláta.

Elég csak arra gondolni, hogy közel fél kiló spenóttal is még csak 100 kalóriát vittél be. Noha az adag maga nem kicsi, valahogy mégsem jön a jóllakottság, sem az elégedettség érzése. Ennyi kalórián belül jóval kiadósabb lesz a saláta akkor, ha a diétába beilleszthető makrotápanyagokat – lassú felszívódású szénhidrátok, fehérjék, egészséges zsírok – együtt fogyasztod, így az értékes összetevők a kedvező hatást fejthetnek ki a szervezetedre.

Próbáld ki ezt:

Kavarj össze egy mély edénybe bébispenótot,medvehagymát, vékonyra szeletelt retket, konzerv kukoricát, félbevágott koktélparadicsomot!

Vágj fél centi vastag szeletekre egy épp megfelelő állagú avokádót, locsold meg egy citrom frissen facsart levével, szórj rá őrölt fekete borsot és egy csipet himalájai kristálysót, szárított petrezselymet, és helyezd el a szeleteket ízlésesen a saláta tetejére. Egy pöttyintés extra szűz olívaolaj, és már eheted is! Igazi íz- és vitaminorgia.

Váljék egészségedre!