Répás alma muffin

Ez egy vegán, sok mindentől, de nem mindentől mentes muffinrecept, ezt kérlek vedd figyelembe, ha gluténérzékeny vagy, másik receptünket válaszd!
Répás Alma Muffin
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű sütiliszt
- 10 dkg eritrit
- 1,5 ek sütőpor
- 1 tk adalékmentes só
- 2 kisebb, piros alma, reszelve
- 4 kisebb répa megpucolva, lereszelve
- 5 ek szőlőmagolaj
- 1 ek citromlé
- 6 dkg aprózott dió
- 3,5 dl édesítetlen mandulatej
- 1 ek őrölt fahéj
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható, de akkor menjen egy kicsit több fahéj)
Így csináld:
Melegítsd elő a sütőt légkeveréses módban 190 fokosra, a muffin formáidat pedig kend ki egy kis olajjal, akj bele muffinpapírt!
Jöhet a kutyulás: Keverd össze a lisztet, az eritritet, a sütőport, a fűszereket és a sót, egy másik tálkában pedig a reszelt zöldséget, gyümölcsöt pacsáld össze a mandulatejjel, és a facsart citrom levével, (vagy citromlével)! Alaposan kevergesd el.
A két tál tartalmát most összeöntheted, és elnagyolva rázogasd össze, és tedd bele az aprított diót is.
Töltsd a tésztamasszát a muffinformákba, és süsd őket, amíg finom illatosak és aranybarnák lesznek, ez ezen a hőfokon nagyjából 15-20 perc lesz. Ez az a pont, ahol a vegán is használja a hústűt- most már a nevét is tudom, hústű, eddig csak hosszú, vékony b@zb@sznak neveztem)- ha a hústű ráragadt trutyi nélkül ki tudod húzni a muffinból, akkor jó vagy.
Endometriózis diéta kickstart: hogy ezúttal tényleg sikerüljön, próbáld ki az Endossziénkat- nem marad megválaszolatlan kérdésed!
