Répás alma muffin

By

Ez egy vegán, sok mindentől, de nem mindentől mentes muffinrecept, ezt kérlek vedd figyelembe, ha gluténérzékeny vagy, másik receptünket válaszd!

 

Répás Alma Muffin

 

Hozzávalók:

 

  • 25 dkg teljes kiőrlésű sütiliszt
  • 10 dkg eritrit
  • 1,5 ek sütőpor
  • 1 tk adalékmentes só
  • 2 kisebb, piros alma,  reszelve
  • 4 kisebb répa megpucolva, lereszelve
  • 5 ek szőlőmagolaj
  • 1 ek citromlé
  • 6 dkg aprózott dió
  • 3,5 dl édesítetlen mandulatej
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható, de akkor menjen egy kicsit több fahéj)

 

Így csináld:

Melegítsd elő a sütőt légkeveréses módban 190 fokosra, a muffin formáidat pedig kend ki egy kis olajjal, akj bele muffinpapírt!

Jöhet a kutyulás: Keverd össze a lisztet, az eritritet, a sütőport, a fűszereket és a sót, egy másik tálkában pedig a reszelt zöldséget, gyümölcsöt pacsáld össze a mandulatejjel, és a facsart citrom levével, (vagy citromlével)!   Alaposan kevergesd el.

A két tál tartalmát most összeöntheted, és elnagyolva rázogasd össze, és tedd bele az aprított diót is.

Töltsd a tésztamasszát a muffinformákba, és süsd őket, amíg finom illatosak és aranybarnák lesznek, ez ezen a  hőfokon nagyjából 15-20 perc lesz.  Ez az a pont, ahol a vegán is használja  a hústűt- most már a nevét is tudom, hústű, eddig csak hosszú, vékony b@zb@sznak neveztem)- ha a hústű ráragadt trutyi nélkül ki tudod húzni a muffinból, akkor jó vagy.

 

Endometriózis diéta kickstart: hogy ezúttal tényleg sikerüljön, próbáld ki az Endossziénkat- nem marad megválaszolatlan kérdésed!