Pirított spárga szezámmaggal – endometriózis diéta recept

By

Ahogy azt már az EndoBlogtól megszokhattad, ezúttal is egy megafinom, egyszerű, gyors, egészséges endometriózis diétába illeszthető recepttel készültem nektek.

 

Pirított spárga szezámmaggal

 

Hozzávalók 4 személyre:

2 csomag zöld spárga

7 gerezd fokhagyma

frissen facsart citromlé

himalájai só

őrölt fekete bors

olívaolaj

2 csésze szezámmag

 

Így csináld:

 

Mosd meg a spárgát, a fás végüket vágd le. A szezámmagot teljesen szárazon pirítsd meg, ez csak 2-3 perc lesz. Kanalazd a meleg szezámmagot egy tálkába, és ugyanebbe a serpenyőbe tegyél most egy kicsike, kb. 2 ek.  olívaolajat, hevítsd, tedd bele a spárgákat,  közepes hőfokon kezdd el őket pirítani. Pár perc elteltével jöhet mellé az előzőleg felaprított fokhagyma, a só, a bors. Fürdesd meg őket citromlében, néhány percig még hagyd a tűzön, majd azonnal, melegen tálald, alaposan meghintve a szezámmaggal.

 

Tökéletes meleg előétel, vagy köret bármilyen növényi fasírt mellé.

Így tudod valóban a mindennapjaid részévé tenni ezeket a finom, és még további receptek- alkosd meg a saját endometriózis diéta rendszeredet az Igazi Endometriózis Diéta könyveim segítségével! 

 

Árvai Nóra pszichológus, pesrinatális szaktanácsadó, táplálkozási tanácsadó, a MindFulFit Életvezetési Rendszer kidolgozója

Bejelentkezés konzultációra ITT