Pirított spárga szezámmaggal – endometriózis diéta recept

Ahogy azt már az EndoBlogtól megszokhattad, ezúttal is egy megafinom, egyszerű, gyors, egészséges endometriózis diétába illeszthető recepttel készültem nektek.
Pirított spárga szezámmaggal
Hozzávalók 4 személyre:
2 csomag zöld spárga
7 gerezd fokhagyma
frissen facsart citromlé
himalájai só
őrölt fekete bors
olívaolaj
2 csésze szezámmag
Így csináld:
Mosd meg a spárgát, a fás végüket vágd le. A szezámmagot teljesen szárazon pirítsd meg, ez csak 2-3 perc lesz. Kanalazd a meleg szezámmagot egy tálkába, és ugyanebbe a serpenyőbe tegyél most egy kicsike, kb. 2 ek. olívaolajat, hevítsd, tedd bele a spárgákat, közepes hőfokon kezdd el őket pirítani. Pár perc elteltével jöhet mellé az előzőleg felaprított fokhagyma, a só, a bors. Fürdesd meg őket citromlében, néhány percig még hagyd a tűzön, majd azonnal, melegen tálald, alaposan meghintve a szezámmaggal.
Tökéletes meleg előétel, vagy köret bármilyen növényi fasírt mellé.
Így tudod valóban a mindennapjaid részévé tenni ezeket a finom, és még további receptek- alkosd meg a saját endometriózis diéta rendszeredet az Igazi Endometriózis Diéta könyveim segítségével!
Árvai Nóra pszichológus, pesrinatális szaktanácsadó, táplálkozási tanácsadó, a MindFulFit Életvezetési Rendszer kidolgozója
Bejelentkezés konzultációra ITT
