Nasi endometriózis diétában- lemondások nélkül az EndoBloggal

By

Ezt imádni fogod!  Vegán nassolnivaló recept.

Biztosan veled is előfordult már, hogy csak úgy nassoltál volna valamit, ami ropog:-D

Ez a finomság egyszerre édes, sós, fűszeres, minden benne van, ami egy egészséges partisnackhez- na jó, lássuk be, most nem part snack kell-  de a hétvégi Netflix maratonodhoz szükséges!

Az már csak a hab a tortán, hogy ebből egy-két marékkal simán az endometriózis diétádba is belefér.

 

Fűszeres tökmag

 

Hozzávalók:

3 csipet kurkuma

3 csipet currypor

1 kiskanál kókuszolaj

3 csipet adalékmentes só

3 kis csésze nyers, natúr, hántolt tökmag

 

Így készítsd el

 

Melegítsd elő a sütődet légkeveréses üzemmódban 190 fokosra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

A kókuszzsírt melegítsd fel, hogy olajjá olvadjon, keverd el benne a fűszereket, aztán egy-két perc kevergetés után a tűzről levéve add hozzá a sót. Helyezd el a sütőpapíron a fűszerezett nasit, és 8-10 percig süsd, egyszer átforgatva a magokat. Ha kihűlt, akkor fog ropogósra száradni.

Fogyaszd melegen vagy akár kicsit később, akkor is finom roppanós marad!

 

Ha szeretnéd, hogy az egészséges, villámgyors receptjeink egy könnyed és természetes rendszerré álljanak össze az életedben, forgasd haszonnal az Igazi Endometriózis Diéta könyveimet!