Különleges kápiapaprika leves

By

Kápiapaprika leves

Ez egy hideg, tavaszi-nyári leves, hűsítő, egészséges, gyors finomság, mégis különleges, akár egy hétvégi ebéd fénypontja is lehet.

Hozzávalólók:

  • 4 nagy kápiapaprika
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 kisebb uborka
  • 3 kisebb paradicsom
  • 1 szár zeller
  • fűszerek ízlés szerint: őrölt fekete bors, himalájai kristálysó, bazsalikom

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütődet 220 fokosra, béleld ki a tepsit sütőpapírral. Alaposan mosd meg a paprikát, majd süsd meg  szép sötét színűre. A végén egy tálban lefedve hagyhatod  állni még egy negyed órát, így könnyű leszedni a héjat.

Hevíts olajat egy másik tálban, a fűszernövényeket, ha frisseket használsz, tedd bele az olajba. Pirítsd meg, de figyelj, mert elég egyetlen másodpercre elkalandozni- tapasztalatból tudom, nem éri meg.:-)

A maradék olajat öntsd a turmixgépbe, add hozzá a feldarabolt többi zöldséget. Egy keveset hagyhatsz a tálaláshoz, díszítéshez. A paprikát hámozd meg, magját távolítsd el, aztán fűszerezd, és nagyon alaposan turmixold össze. Uborkaszeletekkel tálald!

Egészségedre!!

További tippek, ötletek, endódiétabarát megoldások az Igazi Endometriózis Diéta könyveinkben.