Különleges kápiapaprika leves

Kápiapaprika leves
Ez egy hideg, tavaszi-nyári leves, hűsítő, egészséges, gyors finomság, mégis különleges, akár egy hétvégi ebéd fénypontja is lehet.
Hozzávalólók:
- 4 nagy kápiapaprika
- 3 ek olívaolaj
- 2 kisebb uborka
- 3 kisebb paradicsom
- 1 szár zeller
- fűszerek ízlés szerint: őrölt fekete bors, himalájai kristálysó, bazsalikom
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütődet 220 fokosra, béleld ki a tepsit sütőpapírral. Alaposan mosd meg a paprikát, majd süsd meg szép sötét színűre. A végén egy tálban lefedve hagyhatod állni még egy negyed órát, így könnyű leszedni a héjat.
Hevíts olajat egy másik tálban, a fűszernövényeket, ha frisseket használsz, tedd bele az olajba. Pirítsd meg, de figyelj, mert elég egyetlen másodpercre elkalandozni- tapasztalatból tudom, nem éri meg.:-)
A maradék olajat öntsd a turmixgépbe, add hozzá a feldarabolt többi zöldséget. Egy keveset hagyhatsz a tálaláshoz, díszítéshez. A paprikát hámozd meg, magját távolítsd el, aztán fűszerezd, és nagyon alaposan turmixold össze. Uborkaszeletekkel tálald!
Egészségedre!!
További tippek, ötletek, endódiétabarát megoldások az Igazi Endometriózis Diéta könyveinkben.
