Környezettudatos endometriózis diéta- jó neked és a világnak is

By

Az endometriózis diéta követése sokaknak először kihívás, újdonság, megoldandó feladat.

Aztán ahogy egyre inkább érzed a változást, szépül a bőröd, hajad, enyhülnek az endós tüneteid, energikusabbnak, fesztelenebbnek érzed magadat, ha évek sikertelen próbálkozása után végre megfogan a babád…akkor rájössz, hogy ez a táplálkozási mód nem is diéta, hanem életstílus. Egy olyan életstílus, amely jót tesz neked és a világnak is, amiben élsz.

 

Arról, hogy ez mennyire fontos, és milyen végtelenül egyszerű, sokat olvashatsz Suzy Amis Cameron amerikai környezetvédelmi szakértő végre magyarul is elérhető könyvében, az OMD-ben.

Az  OMD egy szuper mozgalom, a napi egy fogás a bolygóért szépsége. Mindössze napi egyetlen fogásról beszélünk, amelyet növényi alapon fogyasztasz el. Ez nem vállalhatatlan, igaz?

A napi egy hús- vagy tejalapú étkezést növényi alapúra cserélünk le, az étkezésünk víz- és ökológiai lábnyomát 25 %-kal csökkenthetjük. Ha teljesen növényi étkezésre állunk át, akár 60 %-kal is!

Ezzel az egyszerű módosítással csökkenthetjük a szívbetegség, rák és cukorbetegség kockázatát; lefogyhatunk; sőt, még a nemi életünket is javíthatjuk. Ezzel az egy változtatással segíthetünk mindannyiunk számára megóvni a talajt, a vizet és a levegőt. Az OMD-vel egyszerre több tételt is kipipálhatunk teendőink (vagy vágyott teendőink) listáján. Gondoskodhatunk az életünk minden résztvevőjéről – gyerekeinkről, barátainkról, partnerünkről, testvéreinkről, szüleinkről, leginkább pedig saját magunkról -, ezzel egyidőben pedig gondoskodunk a közösségünkről, bolygónkról és a jövőnkről is.

Napi egy étkezést felkínálni a bolygó számára igenis jelentős változás, és ráadásul hihetetlenül egyszerű is! És nagyon finom!

Amilyen léptékben elmozdul ebbe az irányba, olyan léptékű lesz az ebből származó haszon. Jobban fog kinézni, jobban fogja érezni magát, forróbbak lesznek az éjszakái, és hűvösebb a bolygója- így ír Suzy a könyvének elején.

2005-ben nővérével megalapították a MUSE School CA-t, mely az első vegán, nulla károsanyagkibocsátó és teljesen napenergiával ellátott iskola volt Kalifornia államban. 2014-ben férjével, James Cameron-nal (akivel 1997-ben a Titanic forgatásán ismerkedett meg) és Craig McCaw-val megalapították a Plant Power Task Force-t, amely bemutatja az állattenyésztés éghajlatváltozásra és a környezetre gyakorolt hatásait.

Az ő mozgalmához, az OMD-hez- napi egy fogás a bolygóért- simán csatlakozhatsz a finom, egészséges, igazi endometriózis diétáddal is.   Ez aztán a lelkesítő motiváció, igaz?

Szeretettel ajánlom az OMD- Változtasd meg a világot napi 1 étkezéssel! című könyvet az Igazi Endometriózis Diéta receptkönyvek mellé, szeretni fogod:-)

Ne felejtsd el, hogy ha naponta csak egy növényi alapú étkezést beiktatsz, már az is előnyére válhat az egészségednek és a környezetednek is!