Karanténkonyha endometriózis diétával – EndoBlog recept

A kukoricától sem kell tartanod endometriózis diétában, lényeg, hogy jó alaposan rágd meg, és amikor kukoricát eszel, más magas keményítő tartalmú, puffasztó hatású étel már ne legyen az étrendedben, inkább semlegesebb fogásokat válassz.
Egyébként a kukorica sokunk nagy kedvence, nekem a mindenem a zsenge, korai kukorica éppen csak megfőzve, minimális tengeri sóval, de imádom levesként, smacként, salátában…most egy kevésbé ismert, de nagyon tápláló felhasználási módját mutatom meg.
Kukoricasaláta quinoával
Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
2 ek vörösborecet
1 tk adalékmentes só
1 tk fekete bors őrölve
2 kis vörörshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika, piros
5-6 db kis koktélparadicsom
bazsalikom vagy menta
2 bögre quinoa
2 cső kukorica vagy 1 konzerv kukorica
1 kis padlizsán
fenyőmag
Így csináld:
Főzd meg a kukoricát, ha kihűlt, vége le róla a szemeket. Grillezd meg egy kicsita padlizsánt, aztán vagdosd fel kockákra. Keverd el az olajat, a fűszereket, add hozzá az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, paprikát. Főzd meg a quinoát, és ha kész van, gyengéden keverd el a zöldségekkel. Zöld fűszerekkel tálald, menta vagy bazsalikom nagyon jól áll neki, szórd meg fenyőmaggal!
Egészségedre, jó étvágyat!
Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, hogy végre tényleg sikerüljön!
ITT találod az Igazi Endometriózis Diéta receptkönyveimet, akik ebben lesznek segítségedre.
