Karácsonyi reggeli recept: Pisztácia smoothie

By

Vörösáfonyás-pisztáciás reggeli smoothie

 

Ez a finom vegán recept feledhetetlenné teszi a karácsonyi reggeleket. Imádom, amikor még félhomályban, a karácsonyfa fényeiben, az ünnep illatában fürdőzve, összekuckózva elköltünk együtt egy finom reggelit.

A karácsony reggeleknek is szeretem megadni a módját, ilyenkor csak a szűk család és a kutyák, magunk vagyunk, nincs még vendégeskedés, vendégség, sürgés-forgás, csak mi.

Bizony én képes vagyok már reggel nyers vegán diós beiglit enni, de ha valami könnyedebbre, mégis ünnepire vágysz, szeretettel ajánlom figyelmedbe ez a finom és egészséges reggeli italt.

 

Hozzávalók a Smoothie-hoz:

  • 1 nagy, érett banán
  • 1 bögre friss vörösáfonya (ha nincs friss, fagyasztott is jó)
  • apróra őrölt pisztácia, natúr, nem sózott!
  • 1 csésze friss vagy fagyasztott, felaprózott ananász
  • natúr, édesítetlen, krémes zabtej, esetleg kesu- vagy brazildiótej

Így csináld:

 

Minden hozzávalót aprózz fel, egyszerre tedd egy jó minőségű mixerbe, és keverd krémesre. Tegyél bele is aprózott pisztáciát egy keveset, de hagyj belőle a smoothie tetejére dekorációnak is. A banán miatt külön édesítésre egyáltalán nincs szükség.

Egészségedre!

 

Az Igazi Endometriózis Diéta karácsonyi kivitelezésében segít a Stresszmentes Karácsony Endóban is WorkBook az EndoBlog.hu-tól! ITT találod a szuper kis könyvet!  Idén extra ajándékokkal: karácsony koronavírus idején ebookkal és letölthető ünnepi tervezőkkel