Hideg vegán eperleves – endometriózis diéta recept
A kedvenc gyümölcsöm, és végre újra szezonja van! Oké, lehet hogy télikabátban eszem, de akkor is szezonja van!
Hideg eperleves (vegán)
Hozzávalók:
- 70 dkg eper , szezonban friss, egyébként fagyasztott is lehet
- 1 dkg szeletelt mandula
- 5 dl natúr, édesítetlen növényi tej (legjobb a sima rizstej vagy kókusztej)
- 1 csipet só
- 2 kanál rizsszirup vagy agavészirup
- 1 dl sűrű, natúr kókuszjoghurt vagy kesudió joghurt
Így csináld:
A mandula nélkül tedd az összes hozzávalót egy jó minőségű turmixgépbe, és alaposan trutymázd össze! Figyelj az állagára, ha esetleg nagyon sűrűnek találod így, ahogy én szeretem, tegyél bele egy kicsikét több növényi tejet. A szeletelt mandulát tedd mély tányérokba, és arra öntsd az eperlevest. A tetejét díszítheted egy friss mentalevélke, és néhány rászórt szeletelt mandulával!
Ez a leves desszertnek is beillik, ha egy gombóc házi készítésű eper sorbet-tel tálalod!
Újra elérhető az EnDosszié, a legszuperebb endometriózis diéta kickstart csomag! Csapj le a tiédre te is!
További receptek, friss hírek, programok, kedvezmények az Endomailre, gyere te is, iratkozz fel a közösségünkbe!