Házi kenegetős szószok endometriózis diétában is
Akik régóta követitek az EndoBlogot már tudjátok, hogy az egyik nagy kedvenceim a kenegetős, mártogatós szószok, krémek, amelyeket általában zöldségekkel, uborkával, répával, kaliforniai paprikával szoktam fogyasztani.
Az eddigi kollekciót bővítem most az endoblogos recepttáradba, 2 újabb mennyei finomsággal.
Sült paprikás kenegetős
Hozzávalók:
- kápiapaprika
- lilahagyma
- só
- bors
- pirított mandula
- balzsamecet
Így csináld:
Süss meg 2-3 kápapaprikát, sütőben grillfokozaton vagy szabadon grillezd meg. Ha zavar, akkor ezután tépd le a héját, ez akkor könnyű, ha a gőztöl felpuhul- berakhatod például egy hőtartó dobozba sütés után. Vágd fel a paprikák húsát, tedd be turmix- vagy aprítógépbe egy kevés lilahagymával, pirított mandulával, csipet sóval, borssal és egy evőkanál balzsamecettel vagy olívaolajjal.
Egzotikus fűszeres humusz
Hozzávalók:
- kókuszreszelék
- 1 csilipaprika
- 1/2 csésze tahini
- 1 csésze tisztított víz
- egy fél lime leve
- 1 kevés gyömbér, kurkuma és currypor
- 2 csésze főtt csicseriborsó (vagy megmosott konzerv csicseri is jó)
Így csináld:
Turmixold össze a csicseriborsót, a tahiit, a vizet és a fűszereket, a kókuszreszeléket és a csinipaprikát amíg sűrű krémes, kenhető állagot érsz el, és már készen is vagy.
Egészségedre!
Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, és kóstold meg a legfinomabb recepteket! Az EnDosszié segít neked, most megújult, digitális formában!