Házi kenegetős szószok endometriózis diétában is

By

Akik régóta követitek az EndoBlogot már tudjátok, hogy az egyik nagy kedvenceim a kenegetős, mártogatós szószok, krémek, amelyeket általában zöldségekkel, uborkával, répával, kaliforniai paprikával szoktam fogyasztani.

 

Az eddigi kollekciót bővítem most az endoblogos recepttáradba, 2 újabb mennyei finomsággal.

 

Sült paprikás kenegetős

Hozzávalók:
  • kápiapaprika
  • lilahagyma
  • bors
  • pirított mandula
  • balzsamecet

 

 

Így csináld:

Süss meg 2-3 kápapaprikát, sütőben grillfokozaton vagy szabadon grillezd meg. Ha zavar, akkor ezután tépd le a héját, ez akkor könnyű, ha a gőztöl felpuhul- berakhatod például egy hőtartó dobozba sütés után. Vágd fel a paprikák húsát, tedd be turmix- vagy aprítógépbe egy kevés lilahagymával, pirított mandulával, csipet sóval, borssal és egy evőkanál balzsamecettel vagy olívaolajjal.

 

 

Egzotikus fűszeres humusz

 

Hozzávalók:
  • kókuszreszelék
  • 1 csilipaprika
  • 1/2 csésze tahini
  • 1 csésze tisztított víz
  • egy fél lime leve
  • 1 kevés gyömbér, kurkuma és currypor
  • 2 csésze főtt csicseriborsó (vagy megmosott konzerv csicseri is jó)
Így csináld:

Turmixold össze a csicseriborsót, a tahiit, a vizet és a fűszereket, a kókuszreszeléket és a csinipaprikát amíg sűrű krémes, kenhető állagot érsz el, és már készen is vagy.

Egészségedre!

 

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat, és kóstold meg a legfinomabb recepteket! Az EnDosszié segít neked, most megújult, digitális formában!