Három hummusz endometriózis diétában
A hummusz egy megunhatatlan klasszikus, szeretem, hogy pillanatok alatt elkészül, bármikor, bármihez lehet enni, s ha a körettel nincs kedvem vagy időm törődni, akkor simán csak felvágott nyers zöldségekkel fogyasztva is jól tudunk lakni. Vegánként fontos fehérje, egészséges zsír- és energiaforrás. Változatos, hiszen elkészítési módtól függően sokféle ízvilágot képviselhet. Bemutatom a három kedvencemet, fogadd szeretettel!
Natúr Hummusz
2 doboz bio csicseriborsó konzerv lemosva, lecsöpögtetve, vagy fél kiló száraz csicseriborsó beáztatva
12 evőkanál jó minőségű olívaolaj
2 citrom frissen facsart leve
3 gerezd fokhagyma
adalékmentes só, frissen őrölt bors, római kömény
Tedd a hozzávalókat a robotgépedbe, adj hozzá 4 ek tiszta, szűrt vizet vagy mentes ásványvizet, és pürésítsd krémesre. Kóstold meg, és ha kell, tegyél bele még fűszereket ízlésed szerint! Ennyire végtelenül egyszerű.
Paprikás Hummusz
2 nagyobb, piros színű kaliforniai paprika
1 adag natur hummusz
2 teáskanál magyar őrölt pirospaprika
1/4 jalapeño paprika (elhagyható ha nem szereted a csípőset)
Melegítsd elő a sütőt légkeveréses módban 190 fokra! Tisztítsd meg és vágd fel a paprikát csíkokra, magozd ki, csumáját vágd ki. Tedd a vékony szeleteket egy tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg elkezdenek megpirulni. Amikor a paprikaszeletek megsültek, hagyd őket kihűlni, majd tedd őket a konyhai robotgépbe a hummuszal és a többi hozzávalóval együtt, és pürésítsd krémes, finom állagúra.
Céklás Hummusz
1 adag natur hummusz
1 nagyobb nyers cékla
Hámozd meg, darabold fel a céklát, tedd az alap hummuszt robotgépbe a céklával és pürésítsd őket össze. amikor már szép krémes állagú, kóstold meg, s ha szükséges, utófűszerezheted ízlésed szerint.
Az endometriózis diéta szabályait és további finom, egészséges recepteket az Igazi Endometriózis Diéta könyveinkben találod!
Jó étvágyat!