Endometriózis diéta recept: Rukkolás pesztó (vegán)

By

Tésztára, zöldségrudak mellé mártogatni, burgonyával… a felhasználási lehetőségek sora végtelen. Mindannyiunk nagy kedvence, a pesztó teljesen vegán verziója ez, amitől végre nem kapsz hasfájást! Legutóbb a házi készítésű, vegán “mozzarellás”, paradicsomos pizzára is tettünk belőle, és egyszerűen tökéletes lett az eredmény. Remélem, neked is ízleni fog, nyugodtan írd meg, hogyan használtad fel a receptet! Fotóknak, képeknek is örülök az endometriózis diétás kajakölteményeidről!

 

 

Vegán pesztó

 

 

Hozzávalók:

1,5 csésze kesudió, natúr

3 csésze rukkola

3 kis gerezd fokhagyma

2 ek olívaolaj

3 ek citromlé vagy egy citrom facsart leve

2-3 tk misópaszta

1 csipet adalékmentes só

1 csipet őrölt fekete bors

 

Így csináld:

Egy fél órára áztasd be a kesudiót tiszta vízbe, hogy kicsikét megpuhuljon. Egy nagy teljesítményű turmixgépben keverd össze a rukkolát, a kesudiót, a fokhagymát, a misópasztát és a citrom levét, az olajat, az utolsó suttyantás előtt tedd hozzá a sót és borsot is.

Azonnal is fogyaszthatod, utána viszont tedd hűtőbe, néhány napig eláll.

 

Ha szeretnéd az endometriózis diétádat a saját szabályaid szerint összeállítani és rendszerbe foglalni, hogy végre tényleg könnyedén ki tudj tartani mellette, ajánlom az Igazi Endometriózis Diéta könyveket!