Endometriózis diéta recept: Rukkolás pesztó (vegán)

Tésztára, zöldségrudak mellé mártogatni, burgonyával… a felhasználási lehetőségek sora végtelen. Mindannyiunk nagy kedvence, a pesztó teljesen vegán verziója ez, amitől végre nem kapsz hasfájást! Legutóbb a házi készítésű, vegán “mozzarellás”, paradicsomos pizzára is tettünk belőle, és egyszerűen tökéletes lett az eredmény. Remélem, neked is ízleni fog, nyugodtan írd meg, hogyan használtad fel a receptet! Fotóknak, képeknek is örülök az endometriózis diétás kajakölteményeidről!
Vegán pesztó
Hozzávalók:
1,5 csésze kesudió, natúr
3 csésze rukkola
3 kis gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
3 ek citromlé vagy egy citrom facsart leve
2-3 tk misópaszta
1 csipet adalékmentes só
1 csipet őrölt fekete bors
Így csináld:
Egy fél órára áztasd be a kesudiót tiszta vízbe, hogy kicsikét megpuhuljon. Egy nagy teljesítményű turmixgépben keverd össze a rukkolát, a kesudiót, a fokhagymát, a misópasztát és a citrom levét, az olajat, az utolsó suttyantás előtt tedd hozzá a sót és borsot is.
Azonnal is fogyaszthatod, utána viszont tedd hűtőbe, néhány napig eláll.
Ha szeretnéd az endometriózis diétádat a saját szabályaid szerint összeállítani és rendszerbe foglalni, hogy végre tényleg könnyedén ki tudj tartani mellette, ajánlom az Igazi Endometriózis Diéta könyveket!
