Karanténkonyha és endometriózis diéta – hajdinatészta mennyei zöldségekkel

By

A tésztás ételek az egyik legmenőbb karantén-kaják. Lehet ám őket endometriózis diétás módon is elkészíteni, itt egy ötletes verzió.

 

Hozzávalók:

3 marék hajdinatészta

2 apró fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

6 cm friss gyömbér

3 ek szezámmag

egy kevés metélőhagyma

fél fej brokkoli

1 sárgarépa

1 fehérrépa

2 ek makadámdió olaj vagy olívaolaj

himalájai só egy csipet

frissen őrölt fekete bors egy csipet

növényi sajt (elhagyható)

 

Így készítsd el:

 

A hajdinatésztát főzd meg sima vízben, közben a gyömbért le tudod reszelni, a zöldségeket meg tudod tisztítani, apróra szeletelni. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a fokhagymát, hagymát, fehérrépát, a végén jöhet hozzá a virágaira szedett brokkoli és a sárgarépa is. Rottyants rajta még egyet, aztán óvatosan forgasd bele a tésztát, tegyél rá egy picike szójaszószt, szórd meg szezámmaggal és metélőhagymával.  Díszítsd 1-2 félevágott piros koktélparadicsommal. Reszelhetsz a tetejére egy lehetetnyi keményebb növényi sajtot, de ez elhagyható.

Egészségedre!

 

Foglald rendszerbe az endometriózis diétás életmódodat, és tanulj új, egészséges, megagyors recepteket, ITT találod az Igazi Endometriózis Diéta könyveket!