Karanténkonyha és endometriózis diéta – hajdinatészta mennyei zöldségekkel
A tésztás ételek az egyik legmenőbb karantén-kaják. Lehet ám őket endometriózis diétás módon is elkészíteni, itt egy ötletes verzió.
Hozzávalók:
3 marék hajdinatészta
2 apró fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 cm friss gyömbér
3 ek szezámmag
egy kevés metélőhagyma
fél fej brokkoli
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2 ek makadámdió olaj vagy olívaolaj
himalájai só egy csipet
frissen őrölt fekete bors egy csipet
növényi sajt (elhagyható)
Így készítsd el:
A hajdinatésztát főzd meg sima vízben, közben a gyömbért le tudod reszelni, a zöldségeket meg tudod tisztítani, apróra szeletelni. Egy mélyebb serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a fokhagymát, hagymát, fehérrépát, a végén jöhet hozzá a virágaira szedett brokkoli és a sárgarépa is. Rottyants rajta még egyet, aztán óvatosan forgasd bele a tésztát, tegyél rá egy picike szójaszószt, szórd meg szezámmaggal és metélőhagymával. Díszítsd 1-2 félevágott piros koktélparadicsommal. Reszelhetsz a tetejére egy lehetetnyi keményebb növényi sajtot, de ez elhagyható.
Egészségedre!
Foglald rendszerbe az endometriózis diétás életmódodat, és tanulj új, egészséges, megagyors recepteket, ITT találod az Igazi Endometriózis Diéta könyveket!