Endometriózis diéta recept az EndoBlog.hu-tól: Bruschetta

By
Ez az előétel mentette meg az életemet a tavaly nyári olaszországi road tripünkön. Kevés vegán ételük volt, így sokszor olajbogyó, saláta és paradicsomos bruschetta volt a menü… de nem bántam, mert imádom!

Egyszerű, gyors és finom, arra figyelj, hogy milyen kenyérrel eszed majd.

Totál endometriózis riétás megoldás: edd mártogatósként, zöldségpálcikákkal.

Szintén szuper választás gluténmentes abonettel, ha glutén érzékeny vagy.

Ha nem, akkor magos, teljes kiőrlésű, kovásszal készült jó minőségű pékárúval fogyaszd!

 

Hozzávalók:
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 kisebb, érett, puha paradicsom
  • választásod szerinti kenyérféle
  • durvább szemű tengeri só
  • friss bazsalikom
  • 1 picike lilahagyma

 

Elkészítés:

 

Vágd apróra a paradicsomokat, és pácold minimum 20 percig az olívaolajban. Keverd hozzá a nagyon apróra vágott lilahagymát, sózd, borsozd.   A kenyeret pirítsd meg- nyilván kivéve az abonettet- és dörzsöld át egy fokhagyma gerezddel, aztán jó alaposan pakold meg a pácolt paradicsommal, végül díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

 

Legyen végre rendszerbe foglalt az endometriózis diétád, így tényleg sikerülni fog! Endometriózis diéta könyveim segítenek ebben,