Növényi burger recept endometriózis diétában is

By

Régóta keresed a tökéletes növényi burger receptet? Most megtaláltad!

 

Ez nagyon finom, imádom! Laktató, tápláló, sokoldalúan felhasználható. Én ritkán eszem hamburgert, de akár beleteheted “buci” zsemlébe,  friss salátával, ha hiányzik a “burger-feeling”, de önmagában salátával tálalva is tökéletes fogás.

 

Bab”burger”

 

Hozzávalók:

1 konzerv vagy előre beáztatott, megpuhult vörösbab

2 gerezd fokhagyma

5 ek konzerv kukorica

1 nagy fej vöröshagyma

35 g csicseriborsóliszt

25 g burgonyapehely

friss petrezselyemzöld

3 csipetnyi adalékmentes só

2 csipet pirospaprika

2 csipet őrölt fekete bors

2 csipet őrölt fehér bors

2 csipet őrölt kömény

1 csipet kurkuma, ha szereted a csípősebb ízt (elhagyható)

2 ek sütésre alkalmas  olívaolaj

 

Így csináld:

 

Petrezselyem, hagyma, fokhagyma- aprítsd őket olyan kicsire, amennyire csak tudod. Vedd ki a vörösbabból a negyedét, és egyszerűen villával törögesd össze pépesre. Tedd hozzá a növényi olajat, a burgonya- és a zabpelyhet, a lisztet és alaposan fűszerezd is- a babburger fűszeresen az igazi, önmagad ízléséhez mérten bátran kísérletezz, nekem a fent megadott kombó vált be  a legjobban.

Kutyuld el az egészet, legyen belőle egy egységes, sűrű masszaszerű krém. Jöhet hozzá ekkor az összes többi összetevő, a maradék bab és kukorica is.

Oszd a masszát 6 kisebb, egyenlő részre, formázd meg hamburgerhusi-szerűre, és egy minimális olajon süsd ki, többször átforgatva, figyelve, hogy minden oldal alaposan megsüljön.

 

Friss salátával az igazi!

 

Kóstolj meg legtöbb receptet, és foglald rendszerbe az Igazi Endometriózis Diétádat – ami nem is diéta, hanem életforma. ITT találod a könyveket!