Növényi burger recept endometriózis diétában is
Régóta keresed a tökéletes növényi burger receptet? Most megtaláltad!
Ez nagyon finom, imádom! Laktató, tápláló, sokoldalúan felhasználható. Én ritkán eszem hamburgert, de akár beleteheted “buci” zsemlébe, friss salátával, ha hiányzik a “burger-feeling”, de önmagában salátával tálalva is tökéletes fogás.
Bab”burger”
Hozzávalók:
1 konzerv vagy előre beáztatott, megpuhult vörösbab
2 gerezd fokhagyma
5 ek konzerv kukorica
1 nagy fej vöröshagyma
35 g csicseriborsóliszt
25 g burgonyapehely
friss petrezselyemzöld
3 csipetnyi adalékmentes só
2 csipet pirospaprika
2 csipet őrölt fekete bors
2 csipet őrölt fehér bors
2 csipet őrölt kömény
1 csipet kurkuma, ha szereted a csípősebb ízt (elhagyható)
2 ek sütésre alkalmas olívaolaj
Így csináld:
Petrezselyem, hagyma, fokhagyma- aprítsd őket olyan kicsire, amennyire csak tudod. Vedd ki a vörösbabból a negyedét, és egyszerűen villával törögesd össze pépesre. Tedd hozzá a növényi olajat, a burgonya- és a zabpelyhet, a lisztet és alaposan fűszerezd is- a babburger fűszeresen az igazi, önmagad ízléséhez mérten bátran kísérletezz, nekem a fent megadott kombó vált be a legjobban.
Kutyuld el az egészet, legyen belőle egy egységes, sűrű masszaszerű krém. Jöhet hozzá ekkor az összes többi összetevő, a maradék bab és kukorica is.
Oszd a masszát 6 kisebb, egyenlő részre, formázd meg hamburgerhusi-szerűre, és egy minimális olajon süsd ki, többször átforgatva, figyelve, hogy minden oldal alaposan megsüljön.
Friss salátával az igazi!
Kóstolj meg legtöbb receptet, és foglald rendszerbe az Igazi Endometriózis Diétádat – ami nem is diéta, hanem életforma. ITT találod a könyveket!