Endometriózis Diéta- így kezdd el, hogy sikerüljön

By

Az endometriózis diétát tulajdonképpen nem is kellene diétának hívni. A diéta szóban valahogy eleve beleértjük a korlátozást, a diéta egyet jelent azzal, hogy valamit nem lehet, nem szabad, tiltott, és ha mégis, ott lebeg a fenyegető bűntudat. Az elmúlt 10 évben, amióta pszichológusként és életmód tanácsadóként krónikus női betegséggel élőknek segítek, megszámlálhatatlan alkalommal láttam már diétákat nagy lelkesedéssel elkezdeni , hosszabb-rövidebb ideig szorongva szenvedni tőlük, aztán aztán kudarcba fulladni.

A diéta mint olyan eleve kudarcra van ítélve. Nem létezik olyan étrend, amely mindenkinek megfelelő lenne, s ha oda is ad neked valaki egy kidolgozott étrendet, amelyet úgymond “csak” követned kellene, az is csak egy kívülről rád rakott kényszer, s mint ilyen, az agyad automatikusan ellen fog állni neki.

Az Igazi Endometriózis Diéta ugyanis nem diéta, sokkal inkább egy egyedileg csak rád jellemző életmód-szokás, amely a te céljaidon, lehetőségeiden, preferenciáidon alapszik, a te személyiségedhez és életviteledhez illik, és a te mindennapi rutinodnak a része. Az Igazi Endometriózis Diéta oldalon most segítek neked, hogy kialakítsd a te saját életmód-szokásodat, hogy ne érjen több csalódás és kudarc.

Most induló sorozatomban pszichológusi, táplálkozási tanácsadói és coach szerepeimet egybegyúrva, azokat egyaránt kiaknázva és 10 év rendelői tapasztalatára építve hozzásegítelek ahhoz, hogy ki tudd alakítani a számodra megfelelő életmód-szokást, amelyet nem lemondások sorozata lesz betartani, hanem öröm és élvezet. Hiszen enni öröm, ezt mindig tarts szem előtt, az egyik legnagyobb és legegyszerűbb örömforrásunk, amellyel naponta többször is megörvendeztethetjük magunkat, és megajándékozhatjuk vele testünket, lelkünket egyaránt.

A siker első lépése a megfelelő célállítás, a sorozatunk következő részében erről lesz szó. Iratkozz fel a blogértesítőre, heti receptippekre ITT, hogy ne maradj le semmiről.

Igazán profiknak és elszántaknak pedig az EnDossziét ajánlom, amiben végigmegyünk a célállítás folyamatán is.