Endometriózis diéta – Célállítás sikerre kódolva

By

Az egészséges életmódod nem lehet diéta, arról már sokat meséltem hogy miért van egy diéta eleve kudarcra ítélve.

Az egészséges életmódod egy életmód szokás, vagyis inkább szokások összessége, amelyek lehetővé teszik a számodra, hogy minden nap a téged legjobban szolgáló döntéseket hozd meg, eleinte tudatos odafigyeléssel, aztán nagyon hamar pedig automatikusan.

Sokan már a célállításnál kudarcra determinálják magukat, mert nem jó célokban gondolkodnak.

Ahhoz, hogy megfelelő célokat tudj magadnak felállítani, menj végig az alábbi gyakorlatsoron.

  1. Sorold fel az az öt legfontosabb dolgot, ami miatt egészséges szeretnél lenni! Lehetséges, hogy ami először beugrik, az túl elvont, absztrakt, hogy céllá alakítsd, de mindenképpen egy jó kiindulópont.
  2. Egészen pontosan miért szeretnéd a fentieket? Gondolj vissza az életednek egy szakaszára, amikor remekül érezted magadat. Milyen szavak fejeznék ki a legjobban azt, amit akkor éreztél? Hogyan írnád le ezt az állapotot?  Lehet ez valami egészen konkrét, kézzelfogható dolog, például elég energiám volt ahhoz, hogy fent maradjak este tízig és aktívan töltsem az estéimet a családommal, vagy akár valami kevésbé kézzelfogható, például elégedettnek éreztem magamat.
  3. Hogyan éreznéd magadat attól, ha elérnéd ezeket a vágyaidat? Próbáld most lefejteni a hagymahéjakat,  hogy megérts, mi is az az érzés, amire igazán vágysz. Vedd sorba ezeket az érzéseket és vágyakat, és bizonyosodj meg róla, hogy valóban mind a sajátod, tőled származik, a tiéd-e.
  4. Ha megvan az érzés, amire vágysz, akkor gondold át, vajon milyen kimenetel támogatná azt, hogy valóban így is érezhesd magadat?
  5. Mik azok a naponta elvégezhető gyakorlati lépések, amelyek segítségével elérheted a kívánt kimenetelt? Nevezz meg annyit, amennyit csak tudsz! Ne aggódj, ha eleinte kevés jut az eszedbe, ha esetleg így van, adj neki időt, akár órák, napok múlva is visszatérhetsz a gyakorlathoz.

 

Erről és még sok másról tanulhatsz az Ezért nem jött össze eddig az életmódváltás, és így fog most sikerülni című online prograromban ITT!

A témában érdemes ég átböngészned az Endometriózis Diéta Dossziét és az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyveket is!