Édesburgonyás gnocchi – karanténbarát endometriózis diéta fogás

By

Az édesburgonya megunhatatlan, egyik nagy kedvencem, minden formában. Volt már belőle leves, sült, pürézett verzió, volt brownie, de tészta még nem. Most ezt is bepótoljuk:-)

 

 

Édesburi gnocchi

 

Hozzávalók:

 

2 nagyobb édesburgonya kb. 250 g

125 g rizsliszt

szárított zöldfűszerek összekeverve (rozmaring, medvehagyma vagy fokhagymapor, zsálya, mindenből 1-1 csipet)

frissen őrölt fekete bors

adalékmentes só

bio sómentes ételízesítő zöldségkeverék (bio sómentes “vegeta”)

 

Így csináld:

 

Légkeveréses sütődet melegítsd elő 150 fokosra. Mosd meg, vágd félbe az édesburgonyát, és süsd addig, amíg puha nem lesz. Miután kihűlt, forgasd ki  héjából a burgonyát, a héja mehet komposztba ha van:-) Robotgépben az édesburit az összes többi hozzávalóval kutyuld össze, vagy egyszerűen burgonyatörővel is nekieshetsz, és úgy adagolhatod hozzá a lisztet, amíg eléred a megfelelő állagot.

 

Kézzel formázd a tésztádat hosszúkás kukac alakúra, lisztezz alá egy sima felületet és és ott vágd éles késsel 1 maximum 1,5 centis kisebb darabkákra, és egy villával szuszakold őket nagyjából téglalapos gnocchi alakba, kis karcocskákat vájva a tésztába.

 

Egy nagy tálba forralj vizet, amikor már jócskán lobog, tedd bele a gnoccikat, ugyanúgy viselkednek mint a ” normál gnocchi”, először alámerülnek, aztán ha kész, felbukkannak a víz felszínén. Elég hozzá általában 2-3 perc, légy résen!

Nemrég közzétettem itt egy finom, egészséges vegán pesztó receptet, én ezzel szoktam tálalni!

Egészségedre!

 

Foglald rendszerbe az endometriózis diétádat! Segítünk, hogy ezúttal tényleg sikerüljön! Az Igazi Endomeriózis Diéta Könyvek ITT elérhetőek!