Cukkinis pirosgyümölcs saláta
Ezt a receptet még a nagymamámtól tanultam, aki azt mondta, akkor is van otthon valami, amikor azt hinnéd, hogy nincs otthon semmi.
Egy szál cukkinit tartott a kezében, azt kellett valahogy ehetőre felturbóznunk.
Akkoriban még nem volt spirelli, nem tudtuk, hogy amit csinálunk, azt úgy hívják, hogy zöldségspagetti, de lényeg a lényeg, hogy a nagyim lélegzetelállító ügyességgel vágott szerintem hosszabb és vékonyabb szálakat a cukkiniből, mint én manapság a spirellimmel.
Cukkinis PirosGyümölcs Saláta
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 1 fél doboz (kb 60 g) áfonya
- 4 szem nagyobb eper
- 2-3 szem fehér szőlő
- 10-12 szem natúr kesudió
- 1 lime vagy citrom fele
Elkészítés:
Vágd fel a cukkinit spagetti alakúra. Mosd meg a gyümölcsöket, az áfonyát szórd a cukkinitésztára, az epreket vágd félbe és tedd szintén bele. A szőlőt is vágd félbe, szedd ki a magját. Szórd rá a natúr kesudiót, gyengéden keverd kicsit össze a salátát, majd facsard rá egy lime/citrom felének a levét. A kesudió és a cukkini annyira jól illenek egymáshoz, imádom az ízek harmóniáját ebben a receptben.
Nagyon gyors, egészséges, frissítő fogás.
Mindig a nagyim fog eszembe jutni róla!
Jó étvágyat hozzá!
Az igazi Endometriózis Nemdiéta könyvek ITT kaphatók
