Cukkinis pirosgyümölcs saláta

By

Ezt a receptet még a nagymamámtól tanultam, aki azt mondta, akkor is van otthon valami, amikor azt hinnéd, hogy nincs otthon semmi.

 

Egy szál cukkinit tartott a kezében, azt kellett valahogy ehetőre felturbóznunk.

Akkoriban még nem volt spirelli, nem tudtuk, hogy amit csinálunk, azt úgy hívják, hogy zöldségspagetti, de lényeg a lényeg, hogy a nagyim lélegzetelállító ügyességgel vágott szerintem hosszabb és vékonyabb szálakat a cukkiniből, mint én manapság a spirellimmel.

 

Cukkinis PirosGyümölcs Saláta

 

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 1 fél doboz  (kb 60 g) áfonya
  • 4 szem nagyobb eper
  • 2-3 szem fehér szőlő
  • 10-12 szem natúr kesudió
  • 1 lime vagy citrom  fele

 

Elkészítés:

Vágd fel a cukkinit spagetti alakúra. Mosd meg a gyümölcsöket, az áfonyát szórd a cukkinitésztára, az epreket vágd félbe és tedd szintén bele. A szőlőt is vágd félbe, szedd ki a magját. Szórd rá a natúr kesudiót, gyengéden keverd kicsit össze a salátát, majd facsard rá egy lime/citrom felének a levét. A kesudió és a cukkini annyira jól illenek egymáshoz, imádom az ízek harmóniáját ebben a receptben.

Nagyon gyors, egészséges, frissítő fogás.

Mindig a nagyim fog eszembe jutni róla!

Jó étvágyat hozzá!

Az igazi Endometriózis Nemdiéta könyvek ITT kaphatók