Cukkini leves endometriózis diéta recept

By

Finom, gyors, egészséges, ahogy azt már az Endoblogtól megszokhattad. Bevallom, hiába él a tévhit, hogy aki vegán, az mindent szeret, ami zöld… a helyzet az, hogy én alapból gyanakvással fordulok mindenhez, ami cukkinit tartalmaz. Óvatosan kóstoltam meg ezt a cukkini levest is- először egy salátázóban találkoztam vele. Ott nem ízlett, de éreztem, hogy csak egy apró változtatás kellene, és finom lenne…

Kísérleteztem, háromszor landolt a végeredmény a kutya tányérjában Karma nagy örömére, de a negyedik, ez a verzió, amit veled is megosztok most, nagyon bejött, és azóta is rendszeresen előfordul nálunk egy-egy hétköznap este, könnyű vacsoraként.

Cukkini leves

Hozzávalók:
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy, vagy két kicsi cukkini
  • 7 dl zöldség alaplé
  • 1 kis avokádó
  • 3 tk frissen facsart citromlé
  • 1 csipet himalájai só
  • 2 csipet őrölt fekete bors
  • mentalevél vagy petrezselyem a díszítéshez

 

Így készítsd el:

Melegítsd fel az olajat egy lábasban, dinszteld benne üvegesre a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát. Mosd meg a cukkíniket, hámozd meg és vágd kis darabkákra, add hozzá a hagymához. Pár perc után öntsd fel a zöldség alaplével, és főzd tovább. Amikor már forr, vedd le a lángról és add hozzá a kis kockákra aprított avokadót. Pürésítsd turmixgépben vagy botmixerrel! Közvetlenül tálalás előtt mehet bele a citromlé. Végül  díszítsd menta- vagy petrezselyem levelekkel, mindkettő jól illik hozzá.

Láttad már a teljesen digitalizált, letölthető, szuper kényelmes Endossziét?