Brokkolis-avokádós saláta zöldcitromos vinaigrettel

By

Endoblogos jószokáshoz híven egy egyszerű, gyors, nagyon egészséges endometriózis diéta receptet hoztam ma nektek, amit biztosan imádni fogtok.

Van, hogy magában fogyasztom előételként, van, hogy főételként eszem, legjobban nekem sült édesburgonyával tálalva ízlik.

Hozzávalók:
  • 1 fej brokkoli
  • 2 puha avokádó
  • friss koriander
  • vegan feta-sajt (elhagyható)
Az öntethez:
  • 2 zöldcitrom frissen facsart leve
  • 2 ek tahini
  • 2 tk tamari szósz
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tk juharszirup vagy rizsszirup
  • 1 csipetnyi adalékmentes só
Így csináld:

Vágd fel a brokkolit aprócska darabokra, párold meg vagy főzd meg néhány perc alatt, de maradjon egy kicsit ropogós még, aztán hagyd kihűlni. Az avokádókat vágd félbe, hámozd meg, a magot dobd ki, és vágd az avokádót is apró kockákra.

Aprítsd fel a koriandert, keverd el a felaprított zöldségekkel. Készítsd el az öntetet is, facsard a zöldcitromok levét egy nagy bögrébe, add hozzá a tahinit, a tamari szószt, az olívaolajat és a fűszereket, a juhar/rizsszirupot, kutyuld össze és löttyintsd a salátára. Nekem nagyon illik hozzá egy kevéske rámorzsolt vegán fetasajt, ha te is szereted, próbáld ki így is nyugodtan.

Egészségedre!

További finom és egészséges endometriózis diéta receptek az Igazi Endometriózis Diéta könyvekben Itt.