Andalúz kedvenc magyarosítva: gazpacho endometriózis diétában

Az abszolút kedvenc nyári leves, amit ráadásul még főzni sem kell, csak turmixolni! Hűsítő, szomjoltó, ráadásul igazi vitaminbomba, az endometriózis diétádba pedig tökéletesen illeszkedik.
Hozzávalók:
- 8 nagy, vagy 10 kisebb paradicsom
- 3 színes, kisebb kaliforniai paprika
- adalékmentes só egy csipet
- őrölt fekete és fehér bors egy-egy csipet
- 1 kisebb kígyóuborka
- 2 fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 nagy póréhagyma
- snidling vagy mentalevél a tálaláshoz
- 3 ek balzsamecet
- 2 ek jó minőségű olívaolaj
Elkészítés:
Mosd meg alaposan az összes hozzávalót. A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól: fürdesd meg őket egy rövid időre forrásban lévő vízben, aztán azonnal be a hideg víz alá, így egyetlen könnyed mozdulattal lefejtheted a vékony héjat. Amikor feldarabolod a paradicsomokat, figyelj arra, hogy a kemény fehér középső részt kivágd. Darabold fel a megpucolt kígyóubit, a paprikát, a póréhagymát, vöröshagymát, fokhagymát is, mindent tegyél bele egy magas tálba ha botmixerrel fogsz nekiállni, de a legjobb, ha egy turmixgépre bízod a feladatot: kutyuld össze az egészet amíg krémes, sűrű, rózsaszín levest nem kapsz.
Add hozzá a balzsamecetet és az olívaolajat is fokozatosan!
Ne feledkezz el a fűszerezésről! Én ezt nem szoktam túlbonyolítani, só, bors és kész is van, hiszen a legtökéletesebb íze úgyis ezeknek a friss, finom zöldségeknek van. Ha elkészült, tedd a hűtőbe legalább egy órára, hidegen fogyaszd. Díszíteni ollóval rávagdosott snidlinggel vagy friss, illatos menta- vagy petrezselyemlevelekkel szoktam.
Egészségedre!
Mindent az Igazi Endiometriózis Diétáról ITT
