Adri vegán Beauty-cica tortája

Elhoztam nektek egy tüneményes és nagyon tehetséges hobbicukrász, Karácsony-Kovacsics Adrienn receptjét. Teljesen rákattantam a tortára, pink, csajos, vagány, vegán, és leopárd mintás, mint a cicám, Beauty:-D
Piskóta
Hozzávalók 18 cm-es, 3 lapos piskótához:
- 30-35 gramm
- Negyedannyi édesítő (ez a neve, én nem ismertem és megírtam Adrinak: Mihez képest negyedannyi?.-D)
- 350 gramm Mester Süteményliszt
- 1 sütőpor 1 van. cukor
- 1 kk. szódabikarbóna
- csipet só
- 6 evőkanál olaj
- 2 evőkanál ecet (almaecet is jó) 10%-os
- 250-270 ml víz
Krém
Hozzávalók a krémhez:
- 100g kókuszzsír
- 300g eper
- ¼ kk. stevia por
- 1 kk. agar-agar por
- 1 doboz kókuszkrém (200 ml)
Így csinálta Adri a tortát:
A szárazanyagokat összekeverem, majd a kimért nedves hozzávalókat is és elegyítem a kettőt, habverővel simára keverem és mehet is a sütőpapíros formába. 180 fokon 30 percig sütöm. krémhez az epret összeturmixolom és leforralom róla a vizet.
Ha már egy kicsit besűrűsödött, leveszem a tűzhelyről, belekeverem az édesítőt, az agar port és a kókuszzsírt, majd félreteszem hűlni. Ha az eperkrém már kézmeleg, akkor robotgéppel habbá verem a kókuszkrémet, majd kézi habverővel, óvatosan beleforgatom a krémbe. Ha a piskóta kihűlt, jó éles késsel 3 szeletre vágom, és betöltöm az eperkrémmel.
Liga margarint kevés édesítővel kikeverem, majd beburkolom vele az összeállított tortát.
Ezután GM keményítőn kinyújtom a tetszőleges színű, jelen esetben rózsaszín fondant-t. Óvatosan ràterítem a tortára, és egyenletesen elsimítom. A felesleget egy éles késsel levágom.
Hűtés után kis tálkákba egy kevés fekete és lila ehető gél állagú festéket nyomok, amikhez 1-1 teáskanál tömény alkoholt (pl. pálinkát) adok. Ez azért kell, hogy a festék jobban rászáradjon a fondantra, a gél festékkel (pl. Fractal márka) pedig szépen lehet festeni.
A lila festékkel kis és közepes szabálytalan foltokat festek ecsettel a rózsaszín fondant, majd vékonyabb ecsettel köréjük feketéket. Ha közben nagyon párásodik a fondant, be kell tenni egy időre a hűtőbe.
A tortáról még több képet, illetve Adri egyéb munkáit ITT találjátok a Facebook oldalán.
Jó étvágyat!
Endometriózis hírek, infók, kutatási eredmények, programok, receptek az EndoMailben!
EndoShop ITT
