A legfinomabb karácsonyi endometriózis diétás sütemény

Hozzávalók:
- 4 nagyobb, érett piros színű alma
- 2 körte
- 3 ek almáspite fűszerkeverék (szerecsendió, fahéj)
- fél zacskó aranymazsola (kb. 150 g)
Felső réteghez:
- 200 g natúr dió
- 3/4 zacskó (kb 300 g) gluténmentes zabpehely
- 3 ek kókuszolaj
- 6 ek rizsszirup vagy juharszirup
- 2 ek őrölt fahéj
Így csinád:
Az alsó, gyümölcsös réteghez pucold meg az almát és a körtét, vágd fel apró darabokra, tedd egy nagy lábasba a fűszerkeverékkel és a mazsolával együtt, tegyél rá egy kis vizet, csak pár centiméter elég az edény alján, és közepes lángon kotyvaszd puhára, ez kb. negyed órás folyamat.
Melegítsd elő a sütőt légekeveréses üzemmódban 200 fokra.
A felső, “morzsás” réteget így csináld:
Konyhai robotgépben őröld fel a diót lisztes állagúra, egy-egy szem maradhat benne, jó ropogós lesz később. Keverd össze a zabpehellyel és a fahéjjal. A kókuszolajat keverd össze a fahéjjal, juharsziruppal és keverd a zabpehelyhez alaposan.
A megfőtt gyümölcsöt tedd egy jénai tál aljába, a tetején oszlasd el a zabpelyhet, terítsd el és süsd a sütőben ismét kb. egy negyed órát, amíg aranybarna nem lesz.
Annyira finom, és nagyon hozza az igazi karácsonyi hangulatot!
További karácsonyi menütervek, bevásárlólisták, receptek, endó diétás karácsonyi ötletek és a kaján túl még minden, ami egy szuper karácsonyhoz kell a Stresszmentes Karácsony Kézikönyvünkben. Kezdd el időben a készülődést, kerüld el a káoszt!
