Vegán, szójamentes rántotta – endometriózis diétába illeszthető recept

14 éves korom óta vegetáriánus vagyok, 3 éve pedig vegán. A hús sosem hiányzott, hiába most a Beyond Meat mánia, egyszerűen nem vágyom hasonló ízekre, állagokra.
Ez igaz nem csak a különféle húspótlókra, hanem a tojás állagára és ízére is. Ezt a receptet azok számára kísérleteztem ki, akiknek igenis hiányoznak még a megszokott ízek és állagok.
Nem volt egyszerű dolgom, mert ugyan rengeteg vegán, növényi alapú “rántotta” recept kering már a köztudatban, de mindegyik fő összetevője a tofu és a szójatej, amit endometriózis diétában nem javasolt fogyasztan.
Ez egy teljesen növényi alapú ÉS endometriózis diéta barát recept, fogadd szeretettel!
Hozzávalók:
víz vagy édesítetlen, natúr növényi tej
csicseriborsó liszt
zabpehelyliszt
pirospaprika őrlemény (piacról a nénitől)
frissen őrölt fekete bors
adalékmentes só, fekete himalájai só
1 kis vöröshagyma
olívaolaj
extra: zöldhagyma, saláta, paradicsom stb.
Így csináld:
Keverd össze a zabpehely- és a csicseriborsólisztet a sütőporral és a fűszerekkel, alaposan dolgozd össze. Ezután jöhet minden folyékony alapanyag, egy másik tálban keverd össze az olívaolajat és a natúr, nem cukrozott növényi tejet vagy akár simán csak tiszta vizet 1:3 arányban, és löttyintsd rá a száraz összetevőkre. Ahogy kutyulod, hasonló állagot keress, mint a tojás lenne.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, tegyél bele egy kis hagymát aprózva. Ha megpirult egy kicsit, illatos, akkor mehet a serpenyőbe a tojásszerű massza, rá a fedő, és néhány perc és kész is van. Ha fedővel készíted, általában nem kell forgatni a masszát. Akkor van készen, amikor megszólalásig hasonlít a hagyományos omletthez.
Tálald melegen, friss salátával, paradicsommal, a tetejét pedig pirospaprikaporral és aprózott zöldhagymával megszórva.
Egészségedre!
Ha szeretnéd az endometriózis diétádat végre letisztázni és keretbe foglalni, ajánlom az Igazi Endometriózis Diéta könyveinket!
